Amsterdam Dance Event

Trouw tot in den Dood: een documentaire over TrouwAmsterdam

  1. Nieuwschevron right
  2. Trouw tot in den Dood: een documentaire over TrouwAmsterdam

TrouwAmsterdam is misschien wel de meest invloedrijke club die Nederland ooit heeft gekend. 3voor12 maakte een docu over het ontstaan, de hoogtijdagen, dieptepunten én het legendarische sluiten van de club.

De documentaire bevat een schat aan archiefbeelden en interviews, met onder meer oprichter Olaf Boswijk en dj’s Job Jobse, Joost van Bellen en Dimitri, laat 3voor12 zien wat TrouwAmsterdam tot zo’n onvergetelijke plek maakte. Bekijk hem hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over TrouwAmsterdam

Van underground kelderraves tot Ibiza-party’s, van de grootste Nederlandse dancefestivals tot de nachtprogrammering van Lowlands: ze zouden er allemaal anders hebben uitgezien als TrouwAmsterdam niet had bestaan. De nachttempel, die open was van 2009 tot 2015, werd toonaangevend in Nederland én daarbuiten. Het was een club die nieuwe dj-helden lanceerde en beeldbepalend bleek voor de manier waarop we nu naar dance kijken in Nederland. Mensen van over de hele wereld trokken naar de oude krantendrukkerij om nachtenlang te dansen. Zodra de club een 24-uursvergunning wist te bemachtigen, ontstond er een dynamiek die de stad en de rest van Nederland nog nauwelijks kende. Een club waar feesten soms wel drie dagen voortduurden.

Ster advertentie
Ster advertentie