Amsterdam Dance Event

Oliver Heldens leert zijn 'Heldens Shuffle' aan andere dj's

  1. Nieuwschevron right
  2. Oliver Heldens leert zijn 'Heldens Shuffle' aan andere dj's

Oliver Heldens draaide gisteren een urenlange set in een bomvol Paradiso Amsterdam. Het was zijn eigen avond waarbij hij bevriende dj's uitnodigde. Vanavond heeft hij daarom genoeg tijd om even langs te gaan bij grote vriend Frankie. Ze kletsen over de Heldens Shuffle, nieuwe muziek, oude muziek en natuurlijk is ook het vaste item er weer: roddelradio.

Is de cavia van Oliver Heldens' broertje overleden? Vindt hij het leuk om vervelend te zijn op Twitter en Instagram? Moest hij ooit bukken voor een vliegend bierflesje? Is hij fan van Nederlands publiek? Frank stelt de vragen schaamteloos. Check het hieronder:

Video niet beschikbaar

Walk in

Tijdens Amsterdam Dance Event is het gebruikelijk dat spontane dj-sets ineens ergens ontstaan. Ongepland en onbezonnen komen dj's bij elkaar langs om vijf of zes plaatjes te draaien en dan plaats te maken voor de volgende. Oliver zegt er zelf over: "Het publiek vindt het supervet om meerdere dj's achter elkaar te zien draaien. Het is natuurlijk ook zien en gezien worden hè, maar het is voornamelijk heel erg tof om een halfuurtje je eigen ding te doen. Het is eigenlijk één grote netwerkborrel." Gisteren organiseerde hij zijn eigen avond met bevriende dj's in Paradiso Amsterdam. In zijn set blijf je zijn oudere nummers horen. Hij geeft zelf aan nog steeds trots te zijn op alles wat hij ooit gemaakt heeft.

De Heldens Shuffle

Op een feestelijke avond spreken de twee heren over koetjes en kalfjes. Maar één onderwerp viel Frankie op: de Heldens Shuffle. Het is een dans die ontstaan is bij een eerste livesessie die Oliver Heldens deed op het kantoor van muzieklabel Spinnin' Records. Camera's waren aanwezig dus stond hij te dansen achter z'n booth. Inmiddels wil hij vaker achter zijn draaitafel vandaan komen om zelf het hardst te dansen op z'n eigen set. Eén van de bekendste dj's van de wereld nam het dansje over, Tiësto wilde 'm namelijk maar al te graag leren.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie