Amsterdam Dance Event

Dit zijn de vetste venues van ADE 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de vetste venues van ADE 2017

3voor12 kwam eerder deze week met een dikke lijst vol met tips rondom het vijf-daagse evenement. De vetste feestjes staat helemaal uiteengezet voor je, maar hoe gaat dat er allemaal uitzien?

Om je een sfeerimpressie te geven van ADE keken we wat nou de dikste venues zijn tijdens het grootste dance-spektakel van de wereld. Kijk mee en kijk je ogen uit. Tijdens ADE zullen zelfs deze locaties er nóg toffer uitzien.

Shelter

Shelter is dé haven voor dancemuziek van goede kwaliteit. Het zit verstopt in de kelder van de A'DAM toren en is een soort bunker. Ze scoorden al een 24-uurvergunning en daarmee is Shelter een industrieel-uitziende pionier op het gebied van (letterlijke) underground feestjes. Tijdens ADE vind je hier onder andere de feestjes Rush Hour en Electric Deluxe.

Foto: Khris Cowley/Shelter
Foto: Khris Cowley/Shelter

The Loft, A'DAM Toren

Deze locatie is een hele speciale. In de nieuwe A'DAM Toren staan de zestiende en zeventiende verdieping tot de beschikking van Audio Obscura, waar je in de ochtend kunt afteren als een baas. Met een uitzicht als deze verdwijnt die opkomende kater vast als sneeuw voor de zon.

Foto: A'DAM Toren
Foto: ANP

De Gashouder

Deze grote gashouder op het terrein van de Westergasfabriek is al een lange tijd dé perfecte evenementenlocatie voor als grootte er écht toe doet. Als je niet houdt van rustig aan doen en meteen vol ADE wilt induiken dan moet je woensdag in De Gashouder zijn. Awakenings komt hier langs met onder andere Len Faki en Jeff Mills. Ook staat zondag datzelfde feestje voor je klaar (als je nog rechtop kunt staan) met onder andere Marcel Dettmann en Ben Klock. Maar even serieus, hoe tof de line-up ook is, de locatie is minstens net zo goed.

Foto: Hans-Peter van Veldhoven

Scheepsbouwloods

Beeld je in: een hele grote loods, net buiten de stad. Een handjevol dj's, dikke visuals en een portie goede zin. Met die combi kun je je tijdens DGTL x Kompakt vast vermaken in de Scheepsbouwloods. Au naturèl ziet 'ie er zo uit. Moet je nagaan wat het wordt als alles op z'n plek staat!

Foto: NDSM Scheepsbouwloods

Muziekgebouw aan 't IJ

Vorig jaar speelde niemand minder dan Maceo Plex de fietstunnel onder het Rijksmuseum plat. Dit jaar zet hij de lijn van artistieke locaties door met een optreden in het Muziekgebouw aan 't IJ. Met dit gebouw en het uitzicht over het water zal de sfeer om te smullen zijn. Op de vrijdag kun je hier tijdens Mosaic x Audio Obscura losgaan tot in de vroege uurtjes.

Foto: Erik van Gurp/Muziekgebouw

Het is maar een kleine greep uit de pak 'm beet 140 locaties rondom Amsterdam, maar wat een pareltjes! Goede voorpret is half the fun! Naast het nachtprogramma is er ook een heel uitgebreid dagprogramma, zoals ADE Sound Lab. Je kunt hier deelnemen aan masterclasses en workshops van o.a. Martin Garrix. Ook zijn er een heleboel kunstprojecten en music talks. Meer weten? Maandag vind je op 3FM.nl een artikel over het dagprogramma van ADE!

Ster advertentie
Ster advertentie