Amsterdam Dance Event

Best Of ADE: vrijdag 21 oktober

  1. Nieuwschevron right
  2. Best Of ADE: vrijdag 21 oktober

3FM zorgt ervoor dat jij niks hoeft te missen van het Amsterdam Dance Event. Check hier alle interviews, dj-sets en andere hoogtepunten van vrijdag 21 oktober.

DJ Dano (Alle foto's door Ben Houdijk)

1. DJ Dano is tegenwoordig schrijver

Waarom besloot DJ Dano eigenlijk een boek te schrijven? Nou, omdat er veel te vertellen is. Heftige shit ook wel! Dano twijfelde lang of hij het wel wilde doen.

"Het boek liegt er niet om, nee. Eigenlijk wilde ik het ook eigenlijk helemaal niet schrijven, tenzij we echt all the way konden gaan. Als m'n schoonouders het lezen, wordt dat nog wel een dingetje."

Klinkt behoorlijk wild. Luister hieronder terug hoe het er precies aan toeging bij DJ Dano...

2. Laidback Luke vlogt nu ook

Barend haalt wat herinneringen op met Laidback Luke ("Holy shit, dit heb ik al tien jaar niet meer gehoord!") en vraagt hem wat hij van de DJ Mag Top 100 van dit jaar vindt.

Laidback Luke's zoontje is ook van de partij, die vlogt gezellig mee. Hij wordt deze maand veertig, maar is voorlopig nog niet van plan om te stoppen.

"Ik ben op de achtergrond echt een familieman, maar rock nog steeds vol passie festivals en clubs!"

Laidback Luke

3. Gregor Salto voelt zichzelf nog steeds achttien

Naast het hosten van zijn eigen feest, Salto Sounds, gaat Gregor ook langs op een flinke lijst andere feestjes. Of tenminste, dat was hij van plan.

"Ik wilde een hele nacht doorhalen en 's ochtends compleet vertiefd zijn, maar 's avonds om elf uur ging ik eten en daarna dacht ik 'fuck it'. Ik ben gaan slapen. Dus ik heb die hele nacht gemist, haha!"

Gregor Salto

4. The Chainsmokers krijgen bezoek van WIjnand Speelman

They don't let you down! Wijnand ging langs bij het Amerikaanse duo The Chainsmokers en zij waren erg te spreken over Amsterdam.

"I've already gotten stoned and had some pancakes, so I'm doing it right!"

Wat zijn hun doelen na het succes van 'Roses', 'Don't Let Me Down' en 'Closer'? En waarom vinden ze 'Drank & Drugs' van Lil'Kleine en Ronnie Flex zo tof? Je checkt 't hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. Mike Mago: DJ en papa ineen

Naast wat fanboy-gedrag over 'Starboy' van The Weeknd en Daft Punk werd er natuurlijk ook over dance gepraat. De single 'Outlines' was zijn doorbraak in 2014, maar voelde dat ook zo?

"Als je terugblikt, voelt dat als een doorbraak. Op dat moment zelf ben je vooral lekker muziek aan het maken. "

Mike zat op z'n praatstoel en bleef tien minuten zitten bij Barend en Wijnand. Alle ins and outs van het gesprek check je hier!

Mike Mago

6. Tod Terry heeft grootse plannen voor zijn vijftigste

Tod Terry heeft de tijd van z'n leven tijdens ADE. De houseveteraan heeft zijn hele verblijf in Amsterdam tot de nok toe gevuld met feestjes.

"ADE is rocking, I'm rocking... We're just doing it up, man! Parties, parties, parties..."

Wat is volgens Tod het verschil tussen de muziekwereld van twintig jaar geleden en nu? Hij heeft er een flinke mening over...

Tod Terry

7. Roosmarijn gaat op onderzoek uit bij het Rijksmuseum

Je hoeft niet eens een club in te duiken om te genieten van ADE. Het kan ook gewoon op straat: Maceo Plex heeft de fietstunnel van het Rijksmuseum overgenomen! Zestigduizend mensen wilden erheen, slechts tweeduizend mensen mochten naar binnen. Roosmarijn is erbij!

8. Chase breekt de regels

Hoe ging Chase om met de Facebook- en Soundcloud-blokkades in China? Hoe krijg je daar je muziek naar een groter publiek? De 17-jarige DJ kwam langs bij Barend en Wijnand voor een interview en liveset.

Chase

9. Moksi in the house!

ADE is een gekkenhuis voor Moksi: ze genieten van elke seconde. Wat spoken ze uit tijdens ADE? Wat zijn de toekomstplannen van het duo? Hoe kwam de samenwerking met Chase tot stand? Listen and learn!

Moksi

10. Volg een cursusje Stage Design bij Wijnand!

Hoe gaat het eraan toe bij het ontwerpen van grote dance podia? Wijnand Speelman zocht twee stage designers op en vroeg hen de hemd van het lijf in deze reportage!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM op Amsterdam Dance Event 2016

3FM maakt woensdag 19, donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober live radio vanuit de Gibson Room in de A'DAM Toren in Amsterdam. Hier check je welke gasten langskomen en welke uren je moet inschakelen om geen interviews en dj-sets te missen.

>> Best Of ADE: woensdag 19 oktober
>> Best Of ADE: donderdag 20 oktober
>> Best Of ADE: zaterdag 22 oktober

3voor12 op ADE16

Check voor ook eventjes de site van 3voor12 voor alle ins en outs rondom ADE.

Ster advertentie
Ster advertentie