Amsterdam Dance Event

Julien stapte in een party-tram tijdens Amsterdam Dance Event

  1. Nieuwschevron right
  2. Julien stapte in een party-tram tijdens Amsterdam Dance Event

Je zou tijdens het Amsterdam Dance Event maar nietsvermoedend in een tram stappen die voor de gelegenheid omgetoverd is tot kleine club! Inclusief lasers, rookmachines en vette dj's. Het overkwam oud 3FM-redacteur Julien Kooij. Hij stond dinsdagavond met een hele bubs te housen en te zweten in een Amsterdamse tram.

Geschreven door: Julien Kooij

Voor het eerst in mijn leven had ik mijn oordopjes niet nodig om mijn tramrit door Amsterdam dragelijk te maken, want dinsdagavond (18 oktober) stonden een paar van de beste Nederlandse dj's te draaien in de speciale tram. Als opwarmer voor het grootste club festival ter wereld, Amsterdam Dance Event, bouwde RTL Late Night het normaal nogal lompe vervoersmiddel om tot ware club die een feestje door het hele centrum van Amsterdam bracht.

In een smoking gehulde conducteur

Bij binnenkomst werden we verwelkomd door een in smoking gehulde GVB-conducteur die ons verzocht wél eventjes in te checken. De felle en onflatteuze TL-verlichting was vervangen door vette lichten, rookmachines en confettikanonnen. DJ-duo W&W, vorig jaar op nummer 14 in de DJ Mag top 100, had de eer om de avond te openen.

Naast W&W bestond de line-up uit Sam Feldt, Oliver Heldens, Kriss Kross Amsterdam en Julian Jordan. De vetste house-nummers werden afgewisseld door meezing-klappers als 'One Dance' van Drake en golden oldies als 'Sweet Dreams' van Eurythmics. "We hebben op veel plekken gedraaid, maar we moeten toegeven dat we nog nooit in een tram hebben gedraaid." biechtte het dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano op.

Klamme tramramen

Vijf uur lang werd er op de invalideplekken gedanst en alle mensen in de tram bonkten op de ramen als we langs drukke plekken in de stad reden. Handen en borsten maakten afdrukken op de klamme tramramen. De paarse feesttram maakte veel los bij de mensen op straat. Iedereen wilde de voorbijrijdende club op beeld hebben.

Alcoholvrij clubben

Ondanks dat er niet gedronken werd was het een onwijs vette ervaring en een meer dan waardige officieuze opening voor alle festiviteiten die de aankomende dagen in onze hoofdstad te vinden zullen zijn. En als ik aankomend weekend ’s ochtends vroeg de tram in stap na een nacht stappen, zal ik mijn oordopjes indoen, mijn ogen sluiten en mezelf nog een keertje in deze party-tram wanen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM op Amsterdam Dance Event

Natuurlijk is 3FM ook aanwezig op het Amsterdam Dance Event. Vanaf woensdagavond 19 oktober staat de studio in de Gibson Room in de A'DAM Toren. Check hier welke gasten aanschuiven en welke uren je moet inschakelen. Wil je langskomen in de A'DAM Toren? Dat kan gewoon! Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie