5 Essential Tracks

Essential Politics

  1. Nieuwschevron right
  2. Essential Politics

Michiel vraagt de lijsttrekkers van de grootste partijen naar de vijf liedjes die een belangrijk rol spelen in hun leven.

Michiel praat tijdens 5 Essential Tracks normaal gesproken met muzikanten over hun vijf muzikale inspiratiebronnen. Voor één keer maakt hij een uitzondering: hij vraagt in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wat de vijf belangrijkste liedjes van de lijsttrekkers zijn, om zo de politici beter te leren kennen.

Wat gebeurt er als je politieke leiders een keer niet vraagt naar hun plannen voor het land, maar naar hun essentiële liedjes? Dan krijg je een hele andere kant te zien. Zo is Roemer een grote liefhebber van metal. Of, zoals hij het zelf zegt 'hoe harder hoe beter!". Asscher heeft een bijzondere herinnering aan Usher, geen grapje. Rutte houdt van Haagse rock. Pechtold van souldames. Klaver heeft zijn vrouw te danken aan Train. En Buma komt er maar niet uit waarom je toch niet kan uitchecken bij Hotel California. Check via de link links het hele interactieve verhaal van de heren.

Beluister de special:

Hoe staat het met de muzieksmaak van de lijsttrekkers?

Ster advertentie
Ster advertentie