5 Essential Tracks

Meet David Keenan: Ierse singer-songwriter met een oude ziel

foto: Edwin Siahaija
  1. Nieuwschevron right
  2. Meet David Keenan: Ierse singer-songwriter met een oude ziel

Een paar jaar geleden gooide David Keenan hoge ogen in Ierland toen een taxichauffeur hem vroeg een liedje te spelen in zijn taxi. Hij maakte hiervan een video, die meteen viral ging. Inmiddels speelt David op internationale podia en is hij flink naam aan het maken voor zichzelf. zoals in Groningen op Eurosonic Noorderslag, waar hij vertelt over zijn 5 Essential Tracks.

Raw and honest music

David ontdekt op jonge leeftijd oude Ierse platen die thuis rondslingeren en al snel gaat het balletje rollen. Wat bij hem een rode leidraad is in zijn muziekkeuze? "Honesty. Writing honest music is the most important thing. Unadulterated kind of expression, it’s how I process everything that happens in my life."

Het is dan ook niet gek dat David kiest voor de groten der aarde als het aankomt op zijn 5 Essential Tracks: Cohen, Dylan, Van Morrison… Ze komen allemaal voorbij. Het zijn ook liedjes die voor hem allemaal wel iets betekenen:

“Each of the songs that I chose was a bookmark in my development as a human being and an artist."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LEONARD COHEN: “A PURE TEACHER!”

Eén van Davids grootste helden in de muziek is Leonard Cohen. Volgens David weet hij eerlijk te zijn en zijn ziel bloot te leggen, en dat ook nog eens in poëtische teksten te verwerken. "He’s just a master lyricist and a true poet. And just a beautiful soul, which you can hear in his music!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat David beïnvloed is door deze grootheden is ook duidelijk te merken in zijn eigen muziek. Hij speelt in Groningen ook twee eigen tracks, die je kunt kijken als je David nog wat beter wilt leren kennen!

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie