5 Essential Tracks

BLØF over Nijmeegse maffia, muziek en foutjes op het podium

  1. Nieuwschevron right
  2. BLØF over Nijmeegse maffia, muziek en foutjes op het podium

De mannen waren eigenlijk volop bezig met het opwarmen voor hun set op Pinkpop, maar toch wilden Paskal, Peter, Bas en Norman wel hun favoriete nummers kwijt aan Michiel. En toen ging het dus al snel over verborgen tattoo's, artiesten die té goed zijn en het rock 'n roll-level van Nederlandstalige muziek.

Nijmeegse maffia en geheime tattoo's

Drummer Norman had er als kind veel voor over om zijn favoriete LP, Smoke On The Water van Deep Purple, te kopen. Hij nam een krantenwijk in een 'heftige wijk' in Nijmegen, zette een geheime tattoo als toegangskaartje voor de wijk en verdiende zijn eerste centjes waarvan hij de LP én zijn eerste drumstel kocht!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Imperfectie kan af en toe supercharmant zijn"

Eén van de favoriete bands van BLØF is Elbow. Eigenlijk kunnen de mannen niks negatiefs kwijt over Elbow, behalve dat ze soms bijna 'ontmoedigend goed' zijn. Zó goed dat ze zichzelf weer even wat moed moeten inpraten: "Weetje, een band fouten zien maken is ook wel weer heel erg leuk."

Nederlandse muziek en rock 'n roll

Voor bassist Peter was het vroeger een no go om Nederlandstalige muziek te maken. Daar komt pas verandering in als hij een liedje van The Scene hoort: "Ik was meteen gebiologeerd, het kan dus wél: Nederlands zingen en toch rock 'n roll zijn." Ineens durfde Peter een Nederlandstalig liedje te schrijven, die hij naar Paskal stuurde. Et voila, zo begon BLØF.

Gelukkig maar, anders hadden we nu ook niet kunnen genieten van die gigantische hit 'Zoutelande'!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

? DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcast hier.

? MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie