5 Essential Tracks

Sam Fender: de stem van zijn generatie

foto: Edwin Siahaija
  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Fender: de stem van zijn generatie

Deze week komt Sam Fender aan bod in Michiel Veenstra's 5 Essential Tracks. Hij is een jonge muzikant die pas nét begint, maar die nu al heel veel kennis over en interesse in de muziekgeschiedenis heeft. Een oude muziekziel in een mooi nieuw jasje!

In maart 2017 brengt Sam Fender zijn debuutsingle 'Play God' uit en vanaf dan gaat het hard. Hij staat o.a. in het voorprogramma van Ben Howard, Hozier en George Ezra, staat op de longlist voor de BBC Sound of 2018 en onlangs pakte hij de 3FM Megahit met zijn single 'Start Again'. Ook maakt hij kans op een plek in de 3FM Live List 2018.

Let's start again

Michiel sprak Sam Fender tijdens Eurosonic Noorderslag over zijn 5 Essential Tracks. Hij kwam erachter dat Sam Fender eigenlijk nog een hele jonge gast is, maar wel eentje met verrekt veel kennis: "Hij is niet bang om grootheden als Joni Mitchell, Jeff Buckley en Bruce Springsteen aan te halen. Sam Fender is de stem van zijn generatie, maar noemt in zijn lijstje de stemmen van de vorige generaties."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tekst van 'Start Again' is een soort brief naar zijn generatie. Michiel: "In dit nummer zegt hij letterlijk dat we de boel moeten resetten en dat we moeten ophouden om de wereld naar de tering te helpen. Hij vertelt écht een verhaal. En zo oogt hij niet per se, want hij ziet eruit als een kleine hooligan, maar praat zó ontzettend doordacht over alles. Hij is rustig, bedachtzaam en prettig kalmerend. Misschien juist daardoor is hij een overtuigend gezelschap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie