Naar homepage
5 Essential Tracks

Tom Odell over popsterren: "I couldn't give a fuck!"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Tom Odell over popsterren: "I couldn't give a fuck!"

Tom Odell speelde vorig weekend een overvolle Bravo plat op Lowlands. Hits als 'Another Love' en zijn laatste 3FM-Megahit 'If You Wanna Love Somebody' kwamen voorbij. Na zijn set sprak Michiel met Tom over zijn muzikale invloeden in 5 Essential Tracks.

NATURAL INSTRUMENTS & GOOD MUSICIANSHIP

Een paar jaar geleden was Tom Odell als allereerste te gast in 5 Essental Tracks. Sinds dat gesprek is er muzikaal veel gebeurd voor Tom: hij bracht zijn tweede album Wrong Crowd uit en schreef een derde album, Jubilee Road, dat dit najaar uitkomt. Voor dit album heeft Tom heel bewust gekozen voor een ander schrijfproces: “It was really about the songwriting and about recording the instruments as naturally as we could and not relying too much on computers.”

Inspiratiebronnen voor deze manier van schrijven en zijn nieuwe muziek doekt hij uit in 5 Essential Tracks. Met het recente overlijden van Aretha Franklin heeft zij zich in Toms lijstje genesteld, maar ook artiesten als The Lemon Twigs en Paul Simon komen voorbij als inspiratiebronnen voor Tom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“ALL THESE POPSTARS, I COULDN'T GIVE A FUCK!”

Tijdens Lowlands was één van Tom z’n highlights ook de backstage-area. Dat klinkt misschien wat triest, maar het heeft een goede reden. Zijn kleedkamer stond namelijk tegenover die van Patti Smith, en zo voor Tom een legendarische ontmoeting tot stand: “All these pop stars out here, I couldn’t give a fuck, but like Patti Smith, oh my God. She is one of the greats. Just to meet her just moments ago is like, I’m still shaking.”

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je 5 Essential Tracks ook op KX Radio. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie