5 Essential Tracks

Back to the class of 89

  1. Nieuwschevron right
  2. Back to the class of 89

Dit jaar is 1989 alweer 25 jaar geleden. En nu, als Nederland weer begint aan school, roep ik met liefde de nostalgische gevoelens van toen weer op in een wat andere blik op het back-to-school-fenomeen. Terug naar the class of ‘89!

Een week lang fragmenten uit het wereldnieuws, de meest beroemde scenes uit de films van dat jaar, het geluid van de televisie en natuurlijk de muziek.

1989: Het jaar waarin de Berlijnse Muur viel. Een man met twee plastic tasjes een rij tanks tegenhield op het Plein van de Hemelse Vrede. Commerciële TV in Nederland begint met de komst van RTL Veronique. Indiana Jones and the Last Crusade, Dead Poets Society, When Harry Met Sally en de Kleine Zeemeermin in de bioscoop te zien zijn. Dat de series Baywatch en Saved By The Bell voor het eerst op tv zijn. En het jaar waarin 'Eternal Flame', de 'Lambada' en 'No More Bolero’s' de hitlijst aanvoerden.

Het is ook het jaar waarin ik in de brugklas zat. En dat er dan veel verandert, dat weet je. Schooltas, agenda, etui, schoolavonden -- het begon dat jaar allemaal echt.

Check hier het NOS jaaroverzicht van 1989

'30 redenen waarom 1989 awesome was'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michiels Top 30 van 1989

Geheel gespeend van officiële cijfers heb ik een Top 30 van meest bepalende liedjes van 1989 gemaakt - van supergoed tot tenenkrommend sentiment.

>> Je vindt de hele lijst hier!

Mega Top 50 jaarlijst

Benieuwd naar de 99 singles die in de de officiële jaarlijst van de Mega Top 50 staan?

>> Die lijst kun je hier checken

'1989 in classic games'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het jaar dat o.a. de Game Boy op de markt kwam, SimCity voor velen een hele nieuwe werelden opende en Prince Of Persia voor uren speelvermaak zorgde!

>> Check alles over de games uit 1989 en speel o.a. Prince Of Persia!

Ster advertentie
Ster advertentie