5 Essential Tracks

Anouk - for Bitter Or Worse

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk - for Bitter Or Worse

Anouk is met afstand de grootste rockzangeres van Nederland en scoort sinds 1997 de ene hit na de ander. Check hier verhaal achter het break-up album For Bitter Or Worse, van de Haagse rockchick.

Abouk krijgt in het begin van de zeroes een relatie met een collega-muzikant: Remon Stotijn, beter bekend als de frontman van Postmen. Met hem krijgt ze drie kinderen: zoons Benjahmin Kingsley en Elijah Jeramiah en dochter Phoenix Ray. Na acht jaar gaan de twee uit elkaar. De scheiding is een grote klap voor Anouk, maar levert wel een rauw album op waar Anouk heel tevreden mee is; For Bitter Or Worse. Beluister de hele Special onderaan deze pagina.

Beluister de special:

"Ik was echt heel erg verliefd op Rémon destijds, dat was een harde klap"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anouk kan niet stuk. Succes in het buitenland is er ook, maar vooral in Nederland is ze de ongekroonde koningin van de rock. Daar komt natuurlijk ook aandacht voor haar privé-leven bij kijken. Zeker als ze in het begin van het decennium een relatie krijgt met een collega-muzikant: Remon Stotijn, beter bekend als de frontman van Postmen.

Vreemde combi rockchick en rapdude

Misschien een vreemde combi, een rockchick met een rapdude. Vonden ze zelf ooit ook trouwens. In het begin, voor ze iets kregen, moesten ze zelfs helemaal niets van elkaar hebben. Met Rémon krijgt ze drie kinderen: zoons Benjahmin Kingsley en Elijah Jeramiah en dochter Phoenix Ray. In 2004 trouwen de twee ook met elkaar en Anouk zingt ook mee op de Postmen-single 'Downhill' uit 2006.

Onverwachte breuk

Het lijkt te werken tussen de twee werelden. Maar dan is er dan toch, voor de buitenwereld de onverwachte breuk. De scheiding is een grote klap voor Anouk, die ervan overtuigd was oud te worden met Stotijn.

Anouk naar Zweeden

De pijn en het verdriet neemt ze mee de studio om haar zesde studioalbum te maken, For Bitter Or Worse. Het album verschijnt in september 2009 en klinkt heel anders dan alles wat Anouk ooit eerder uitbracht. Voorganger Who’s Your Momma was groots opgezet, gepolijst en opgenomen met hippe Amerikaanse productie. For Bitter Or Worse daarentegen werd opgenomen in een afgelegen Zweeds oord met twee ongewassen producers.

Die twee ongewassen gasten waren Tore Johansson en Martin Gjerstad, die eerder onder andere samenwerkten met Franz Ferdinand en The Cardigans. Anouk had ook al twee dagen doorgebracht met Tore en Martin om Who’s Your Momma met ze op te nemen, maar die nummers bleken te mainstream voor ze.

Scheiding verwerken

Op For Bitter Or Worse verwerkt Anouk de scheiding van Rémon, De scheiding is er ook de reden van dat het album vrij snel na Who’s Your Momma verschijnt, sneller dan gebruikelijk voor Anouk voor nieuw werk. Ze begin meteen met schrijven zodra haar ex-man het huis uit was. Daar had ze op dat moment behoefte aan.

Ondanks of misschien wel dankzij alle pijn die er in het album gestopt is, is Anouk heel tevreden met het eindresultaat. For Bitter Or Worse, de titeltrack werd een soundtrack, voor de film De Gelukkige Huisvrouw en vertelt als geen ander het verhaal van het album.

'Three days In A Row' gaat over Anouks eerste ontmoeting met Dox

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar, tussen de ruines van de oude relatie, bloeit iets nieuws, iets prils, iets moois. Anouk vindt al snel een nieuwe liefde in de vorm van Robert Coenen, die onder artiestennaam Unorthadox hiphop maakt.

Eerste ontmoeting Dox al bij opnames 'Michel'

Anouk en Dox leerden elkaar eind jaren ‘90 al kennen bij de opnames voor de clip van 'Michel', waar Dox als figurant in optrad. Anouk had toen al een zwak voor de rapper, maar kon daar niets mee omdat ze al een relatie had. Na de scheiding van Stotijn vinden de twee elkaar snel terug.

Hoewel For Bitter Or Worse eigenlijk al af was, besluit Anouk haar nieuwe geluk nog wel toe te voegen aan het album in de song 'Three Days In A Row'. Die track vertelt over de eerste ontmoeting met Dox bij de Michel-opnames, toen ze drie dagen van elkaar konden genieten.

Eerste nummer 1 hit

'Three Days In A Row' werd als eerste single uitgebracht, met als bonustrack een alternatieve versie van het nummer waarop Unorthadox zijn versie van het verhaal vertelt. 'Three Days In A Row' was niet alleen voor Anouk hoop en nieuwe liefde, het zou ook in haar 12-jarige carriere de eerste nummer 1 hit voor haar worden.

Ster advertentie
Ster advertentie