5 Essential Tracks

Jake Bugg is een liefhebber van Vangelis en een fan van ABBA

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg is een liefhebber van Vangelis en een fan van ABBA

Jake Bugg bespreekt de vijf liedjes die een stempel op hem hebben gedrukt. En dat zijn verrassende tracks. Wist je bijvoorbeeld dat hij als klein jochie al groot fan was van Vangelis? Het verhaal daarbij en meer, vind je hier in 5 Essential Tracks met Jake Bugg!

Zijn muziek kennen we, maar waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Jake staat nou niet bekend als heel spraakzaam, maar laat je hem over muziek praten, dan gaat ook hij helemaal los. We spraken hem op Lowlands over de vijf tracks die een grote invloed op hem en zijn muziek hebben gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vangelis

Jake Bugg koos voor z'n vierde Essential Track een liedje dat je niet meteen zou verwachten, die is namelijk van Vangelis! Hij houdt wel een beetje van weird. Vangelis gebruikt toffe synths en mooie melodieën wat resulteert in een plekje van Jake's lijstje.

Bonustrack

Omdat Michiel wist dat Jake Bugg soms wel fan is van aparte muziek (bijvoorbeeld: de Pocahontas-soundtrack), kreeg hij de optie om een bonustrack te noemen... En die viel niet tegen. Hij kiest namelijk voor niemand minder dan ABBA! Als liedjesschrijver vindt hij hun songs namelijk geweldig, en vindt 'ie dat ze écht goede nummers schrijven.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je 5 Essential Tracks ook op KX Radio. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie