Naar homepage
3voor12 Radio (VPRO)

QOTSA-special: liefde voor Amsterdam, interviews in badkuipen & heel veel Mens-Erger-Je-Niet

foto: NME
  1. Nieuwschevron right
  2. QOTSA-special: liefde voor Amsterdam, interviews in badkuipen & heel veel Mens-Erger-Je-Niet

Queens of the Stone Age staat vrijdagavond als headliner op Down The Rabbit Hole. Om je vast een beetje lekker te maken voor dat optreden wijdde 3voor12 Radio een heel uur aan de band.

>> Vrijdagavond hoor je de volledige show van QOTSA op DTRH live op 3FM, vanaf 23:30 uur!

Nederlandse roots

Drummen en Mens-Erger-Je-Nieten met Josh Homme? De Nederlandse Eva Nahon deed 't! In 1994 leert ze Josh kennen tijdens een optreden van zijn toenmalige band Kyuss. Ze nodigt hem uit een keer langs te komen in Amsterdam en tot haar grote verbazing doet 'ie dat nog ook!

Op een gegeven moment vraagt Josh zelfs aan Eva of ze mee naar Amerika wil om met hem zijn nieuwe band Queens of the Stone Age in te duiken. Ze zegt nee: "Ik was hier m'n eigen ding aan het doen, joh! Achteraf kun je zeggen 'wat een gemiste kans', maar daar hangt m'n leven van aan elkaar, haha."

Josh's bezoek aan Amsterdam werd het begin van een lange rits aan avonden doorzakken. Het begon met wat musea, muziek en een tientallen potjes Mens-Erger-Je-Niet, maar inmiddels heeft Josh een flinke vriendengroep in Amsterdam waarmee hij graag hele avonden doorbrengt. Hij zei het ooit zelf al: "This is my home away from home!"

Het hele verhaal over de Dutch love van QOTSA lees je bij 3voor12.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rustig aan

Stel, je moet Josh Homme gaan interviewen en de beste man besluit ter plekke dat 'ie een stoel of bank écht te gewoontjes vindt. Het overkwam Walter, die met Josh in een badkuip belandde.

Walter: "Hij bleek in een jolige bui en ging languit in een badkuip liggen om zo chill mogelijk dat interview te kunnen doen. Ik ben er maar bij gaan zitten aan het voeteneind... Gewoon met kleding aan hoor, het is niet zo spannend als het in eerste instantie klinkt, haha!"

Eric <3 Josh

Eric Corton heeft jarenlang 3voor12 Radio gepresenteerd en heeft daardoor Josh ook vaak kunnen spreken. Ze kennen elkaar dus goed, maar dat is niet per se garantie voor een lang, gezellig gesprek. Eric: "Hij kan een beetje rellerig zijn, zeg maar. Onvoorspelbaar. Soms heeft hij er zin in en is het hartstikke leuk, maar de volgende keer zegt 'ie na een paar minuten 'Hey, zullen we stoppen?' En dan moet je ook echt stoppen, anders wordt het vervelend."

Toch is en blijft Eric een grote fan van Queens of the Stone Age. "Het is een van de bands die me nog steeds het meeste doet! Sinds 1995 heb ik ze eigenlijk elke keer wel gezien geloof ik, in Nederland. Hun sound had iets wat ik nog nooit gehoord had. Een soort dreunende, op één grondtoon gebaseerde, hele rauwe, licht trippende rock die buitengewoon interessant was. En dat is het nog steeds! Het is een van de beste bands die ik ken."

Dus, niet vergeten...

Ook al ben je er vrijdag zelf niet bij op Down The Rabbit Hole, je kunt gewoon meegenieten van via de radio en 3FM.nl! We doen het hele weekend verslag van dit festival, dus je hoeft geen seconde te missen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie