3voor12 Radio (VPRO)

Dit is volgens 3FM luisteraars de ideale Arctic Monkeys setlist!

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is volgens 3FM luisteraars de ideale Arctic Monkeys setlist!

In 3voor12 Radio hoorde je dinsdagavond een uur lang Arctic Monkeys, dé prep voor hun set op Best Kept Secret deze vrijdag! Wat zijn volgens de 3FM-luisteraars nou de tracks die echt niet mogen ontbreken in de festivalset van de Monkeys?

Heel Europa door

Lianne is er vrijdag bij op Best Kept Secret en reist de rest van de zomer ook de band nog achterna op onder andere Rock Werchter en Sziget. Ze gaat voor een classic: "Het is heel moeilijk om te kiezen natuurlijk, want eigenlijk wil je het liefst ook b-kantjes horen. Maar nu kies ik even voor 'Do Me A Favour', want dat is de laatste tijd mijn favoriet!"

Breakdown

Mickolay heeft ook een kaartje weten te bemachtigen voor dit weekend. Hij is al tien jaar een waanzinnig grote fan, maar heeft de Arctic Monkeys nog nooit live kunnen zien. Het dichtstbij wat hij heeft kunnen komen is een optreden van The Last Shadow Puppets en toen had 'ie al een halve breakdown toen Alex Turner opkwam. Deze keer neemt 'ie dus zijn zusje mee voor wat psychologische steun! 'Mardy Bum' staat bovenaan zijn wishlist.

Started from the bottom

Chelsea zag Arctic Monkeys voor het eerst tijdens Pinkpop 2014, ze kende toen nog maar drie liedjes. Ze kreeg het voor elkaar om op iemands schouders te belanden en de show vanaf een metertje of twee mee te maken. Daarna was ze he-le-maal om, kocht ze de halve merchstand op en kent ze inmiddels het hele repertoire van voor naar achter. Haar keuze voor deze vrijdag? 'Teddy Picker'!

De setlist van de special

Naast de verhalen van luisteraars werden er natuurlijk ook gewoon een paar lekker Arctic Monkeys-tracks gedraaid. Deze nummers kwamen voorbij:

1. 'I Bet That You Look Good On The Dancefloor'
2. 'If You Were There, Beware'
3. 'Do I Wanna Know?'
4. 'Secret Door'
5. 'Baby, I'm Yours'
6. 'Why'd You Only Call Me When You're High?'
7. 'Do Me A Favour'
8. 'When The Sun Goes Down'
9. 'Teddy Picker'
10. 'R U Mine?'
11. 'Mardy Bum'

Tel daar nog een paar tracks van Tranquility Base Hotel + Casino bij op en je hebt een prima lijstje!

De hele special terugluisteren? Dat kan hier.

Cheat sheet

Er lijken op dit moment twee soorten setlists in de omloop te zijn. Dit is de festivallijst van Primavera Sound en dit is de lijst die ze bij de meest recente eigen shows hanteren. Eigenlijk zijn ze precies hetzelfde, eigenlijk verschilt alleen de volgorde van vier liedjes.

Wil je dus vast weten welke tracks er deze vrijdag (naar alle waarschijnlijkheid) live gespeeld gaan worden, dit is je kans! Leer die laatste lyrics uit je hoofd en have fun getting ready... Ben je er zelf niet bij? Geen probleem! 3FM doet verslag van Best Kept Secret, dus de highlights vind je dit weekend gewoon op onze site en socials.

Ster advertentie
Ster advertentie