3FM nieuws

Stemmen zul je: Tim Hofman gaat het land door met De Stembus

  1. Nieuwschevron right
  2. Stemmen zul je: Tim Hofman gaat het land door met De Stembus

Na #Polertiek zet Tim Hofman zich nóg harder in om Nederlandse jongeren aan de politiek te krijgen. Als het aan hem ligt, stemmen de 800.000 nieuwe kiesgerechtigden 'zich helemaal de moeder op 15 maart'.

Voor je het weet is het 15 maart en staan de verkiezingen voor de deur. Om te voorkomen dat je met een wazige blik alles voorbij ziet komen en er op 15 maart nog steeds niets van snapt, is Tim Hofman een nieuwe campagne begonnen: De Stembus.

Hoe werkt dat?

De Stembus wil langs MBO's, HBO's en universiteiten rijden om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Alle informatie die je wilt weten als je voor het eerst (of voor de tweede keer) gaat stemmen wordt meegenomen: een goede uitleg van alle partijprogramma's, een handige stemwijzer en een stukkie pizza. Het moet wel leuk blijven ;)

Het plan is dat er tien bussen door Nederland heen gaan rijden in de maand voor de verkiezingen. En da's nodig, want mensen tussen de 18 en 35 hebben al drie verkiezingen op rij het hoogste percentage van niet-stemmers.

Tabel via Twitter

Waarom?

Politiek is belangrijk, maar ook vaak onduidelijk en moeilijk te volgen. Helemaal in de verkiezingsperiode, waar iedereen van alles door elkaar heen roept. Maar daar moet je je dus niét door laten afschrikken, vindt Tim.

"Het is nodig dat onze generatie zichzelf een schop onze z'n hol geeft. We zijn met veel, met genoeg. Stem."

3FM en de verkiezingen

3FM sluit zich helemaal aan bij dit initiatief: ook wij roepen iedereen op om 15 maart te gaan stemmen. De komende weken zul je op 3FM en 3FM.nl dan ook veel horen en lezen over de verkiezingen. Over welke dingen jij belangrijk vindt in Nederland, wat er volgens jou écht anders moet en waar jij helemaal achterstaat. 3FM gaat je helpen met het snappen van de politieke warboel.

Samen met NPO 3 en FunX hebben we een stemwijzer ontwikkeld die je in normale-mensen-taal helpt met het maken van jouw keuze. Deze week komt hij online, dus houd 3FM in de gaten!

Ster advertentie
Ster advertentie