Pinkpop

Zelfs Green Day-fans ontkomen niet aan dansen bij Broederliefde

  1. Nieuwschevron right
  2. Zelfs Green Day-fans ontkomen niet aan dansen bij Broederliefde

Broederliefde op het hoofdpodium van Pinkpop... Het is dat de vaste Pinkpopgangers hun handen al vol hadden aan het klagen over Bieber, anders waren hoogstwaarschijnlijk deze boys het mikpunt van alle kritiek geweest. Vanmiddag stonden ze voor de moeilijkste taak in hun leven. Een taak waarbij het vullen van het Sparta-stadion appeltje-eitje is.

Hadden ze perfect gepast op de zaterdag met Justin Bieber, Martin Garrix en vriend Ronnie Flex? Zeker! Helaas moesten ze genoegen nemen met de zondag. De dag waarop punkrockband Green Day een paar uur later hún podium zou afsluiten. Maar die middag was de mainstage van Pinkpop eerst nog even van die vijf jongens uit Spangen.

Pinkpop als beloning

Afgelopen zomer waren ze dé grote hit op Lowlands. Daar wisten ze de volledige Heineken-tent te laten verzuipen in het zweet. Sindsdien sleepten ze met hun album Hard Work Pays Off 2 prijs na prijs binnen. Als afgelopen jaar 'het jaar' van iemand was, dan was het dat van Broederliefde. Iets wat door Jan Smeets beloond werd met een plekje op Pinkpop.

De show begint met een voice-over die de successen van het afgelopen jaar opsomt. Alsof ze zich eerst even willen bewijzen tegenover de gevestigde Pinkpop-garde. Kijk jongens, wij verdienen het zeker wel om hier te staan. Volgepompt met energie betreden ze daarna het podium. De vechtlust om het publiek voor zich te winnen straalt er aan alle kanten vanaf.

Zelfs Green Day-fans dansen

In het voorste vak hebben zich op dat moment al flink wat Green Day-fans gewurmd. Fans die allemaal verplicht worden om zich over te leveren aan de Ho's en Hey's van Broederliefde, het rennen van links naar rechts en vooral de eindeloze oproepjes om te gaan springen. En het mooie is dat ze dat met volle overgave doen. Headbangers ontdekken beweging in lichaamsdelen waarvan ze het bestaan niet eens afwisten. Oké, ze voelen zich misschien een tikkeltje betrapt als de cameraman ze vol in beeld brengt, maar voor de rest gaan ze op in het concert alsof Emms de hiphopreïncarnatie van Billy Joe Armstrong is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veni, vidi, vici

Vooral met hits als 'Jungle', 'Ik Was Al Binnen' en 'Mi No Lob' weet broederliefde het hele veld voor zich te winnen. Wie doen er niet mee? Een klein groepje Pinkpoppers dat zich waarschijnlijk bij voorbaat al stellig had voorgenomen niet te vallen voor de charmes van de Rotterdammers. Zonde...

Ster advertentie
Ster advertentie