3FM nieuws

Ga naar verkiezingsplatform van NPO 3, FunX en 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Ga naar verkiezingsplatform van NPO 3, FunX en 3FM

Woensdag 17 maart gaat Nederland weer naar de stembussen voor de verkiezingen. Voor deze verkiezingen bundelen 3FM, FunX en NPO 3 de krachten om jongeren massaal naar de stembus te krijgen. Hoe? Door het lanceren van een nieuw platform waar alle relevante informatie wordt gebundeld, zoals speciale radio- en tv-uitzendingen, YouTube-filmpjes, podcasts en artikelen.

Verkiezingsplatform

Tijdens de laatste verkiezingen van vier jaar geleden hebben bijna een half miljoen jongeren niet gestemd en dus niet meebeslist over hun eigen toekomst. Met deze samenwerking tussen NPO 3FM, FunX en NPO 3 is het de bedoeling dat de jongeren gaan stemmen: #ZetJeStemNietOpMute.

Iedere zender zal eigen programma's maken op verschillende platformen rondom de verkiezingen. Zoals bijvoorbeeld House of Politics (VPRO), Kies Wat (BNNVARA) met Tim Hofman op NPO 3, of een Verkiezingspodcast op FunX. Hieronder lees je wat NPO 3FM gaat doen.

LIJSTTREKKERS OP BEZOEK

Van 8 tot en met 12 maart komen bij Sanders Vriendenteam en Frank & Eva: Welkom Bij De Club lijsttrekkers langs. In elke show wordt een andere lijsttrekker geïnterviewd over de problemen die zij willen aanpakken, beantwoorden zij vragen van luisteraars en nemen ze ook hun favoriete muziek.

FRANK & EVA: WELKOM BIJ HET STEMLOKET

Op 17 maart maken 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman een extra lange middagshow tussen 16:00 uur en 00:00 uur. Voor deze speciale show dopen zij het om tot Frank & Eva: Welkom Bij Het Stemloket! Samen met 3FM-dj Sander Hoogendoorn zullen zij met jongeren in gesprek gaan over hun (eerste) ervaring met stemmen.

Voor het hele overzicht van alle podcasts, programma's, YouTube-series en artikelen over de verkiezingen, ga naar www.3fm.nl/verkiezingen

Ster advertentie
Ster advertentie