Pinkpop

Hysterische Beliebers vechten om een goed plekje voor het podium

  1. Nieuwschevron right
  2. Hysterische Beliebers vechten om een goed plekje voor het podium

Er heerst complete chaos voor het hoofdpodium van Pinkpop. De eerste Beliebers wringen zich zeven uur (!) voor The Biebs arriveert al door de metalen poortjes. Ze willen verzekerd zijn van een goede spot voor de show van hun prins op het witte paard: Justin Bieber. Maar wat doen ze de rest van de zeven klamme uren voor het hoofdpodium? Wij gingen op expeditie.

Om 14:00 uur deelt de organisatie van Pinkpop bandjes uit aan fans waarmee ze om 21:00 uur toegang krijgen tot het eerste vak. Zo kunnen ze tot die tijd vrij rondlopen over het terrein (en "verpesten" ze niet alle andere optredens door verveeld en ongeïnteresseerd vooraan te staan).

"Staan we dan niet bij elkaar?!"

Drie gestresste Beliebers vliegen in het rond, want: twee hebben een paars bandje en één een groene. De meisjes weten alleen niet wat de verschillende kleuren betekenen en kijken elkaar paniekerig aan. "Staan we dan niet bij elkaar?!" De beveiliger legt uit dat je met paars toegang hebt tot het linker vak en met groen tot het rechter. Oh God. Ze staan niet bij elkaar. En dat is natuurlijk wel de bedoeling. HOE gaan ze dit oplossen? De tijd dringt. Hun concurrenten werpen zich als hongerige hyena's op de beveiligers met exclusieve bandjes.

Calista, Jasmijn en Annelie (hierboven op de foto) besluiten dat het groene bandje van Calista als de bliksem af moet. Alleen dan krijgt ze een paars bandje, net als Jasmijn en Annelie. Er wordt om een schaar geroepen, maar er loopt (gelukkig) niemand rond met een schaar. De beveiliger adviseert een aansteker te gebruiken. Daarmee gaan ze driftig aan de slag en wordt de onschuldige pols van Calista eerst half afgebrand en vervolgens beschadigd met een scherpe sleutel. "Alles voor Justin Bieber!"

Na veertien zenuwslopende minuten krijgen ze het voor elkaar en schiet het groene bandje af. Er klinkt gegil en ze vliegen elkaar om de hals. Snel rennen ze naar de beveiliger, die Calista met een glimlach alsnog een paars bandje omdoet. They made it! Ze zijn verzekerd van een plekje in het eerste vak. Met elkaar.

Britte en Lisa chillen 'm

Britte en Lisa (hieronder op de foto) staan een stuk relaxter tegen het hek aangeleund. Zij hebben al een bandje en hoeven nu alleen nog maar te wachten tot Justin Bieber begint.

Het is de eerste keer dat ze op Pinkpop zijn. Natuurlijk komen ze voor Bieber, maar Martin Garrix vinden ze ook vet. Wat ze de komende zeven uur gaan doen? Een beetje rondlopen, wat eten en misschien gaan ze even kijken bij Kensington en Ronnie Flex. Die vinden ze ook wel leuk.

De vader van Britte is met de meiden mee naar Pinkpop. Hij heeft ook een bandje voor het eerste vak en zal zich straks een paar uur tussen de hysterische meisjes begeven.

Een verrassende verschijning

Opeens zien we tussen alle kortgebroekte en cropgetopte meisjes een verrassende verschijning. Een jongen van minstens twee meter lang die trots zijn Justin Bieber-shirt showt en naast hem een ietwat sip kijkende vriend zónder zo'n mooi shirt. Je zou even dat hij een grap maakt als Arnoud vertelt dat de kleine maten altijd worden weggekaapt door jonge vrouwelijke fans, maar hij is bloedserieus.

Deze twee mannen zijn de Pinkpop-weekendgangers die wél blij zijn met de mainstream-verandering die het festival ondergaat. Over of ze vanavond ook gillend op het veld staan als Bieber zijn opwachting maakt zijn de meningen verdeeld. Terwijl Tim twijfelend laat weten dat dát waarschijnlijk niet gaat gebeuren kijkt Arnoud zijn vriend verontwaardigd aan. "Natuurlijk wel." onderbreekt hij hem.

Het is duidelijk dat er nog een beetje merchandise-jaloezie tussen de twee heerst. Hopen dat Justin ze vanavond weer wat dichter bij elkaar brengt.

Op krukken naar Bieber

Krukken en een medische conditie waar doktoren nog steeds niet van weten wat het is? Dat stopt geen enkele Belieber, bewijst Iris. Ze loopt al een half jaar rond op krukken maar heeft er álles voor over om Justin vanavond te zien. "Ik MOEST hier zijn. En ik ga keihard huilen als hij vanavond het podium op komt." zegt ze. En gaat er dan ook een kruk tussen de benen als iemand probeert voor te dringen? "Haha, nee dat niet. Alhoewel... Als ze geen rekening met me houden…"

Met mama naar Justin Bieber

Niks is mooier dan je kroost kennis laten maken met festivals. Voor Nicole is het de zoveelste keer dat ze hier is en dit jaar gaat haar twaalfjarige dochter Nina voor het eerst mee. Ze is Justins grootste fan en heeft zelfs een brief voor hem meegenomen. Die wil ze aan hem geven. Of wij 'm alvast mogen lezen? "Nee, hij zit dicht." Nina laat niemand tussen haar en Bieber komen.

"We hopen dat hij iets met Garrix gaat doen"

Als laatst spreken we nog twee nahijgende meisjes die zojuist het sprintje van hun leven hebben getrokken. Ze waren nét binnen toen ze hoorden over DE bandjes. "We keken elkaar aan... RENNEN!" Gelukkig waren ze op tijd. Het enthousiasme en de liefde voor de Canadees straalt er aan alle kanten vanaf. "We hopen vooral dat hij iets met Garrix gaat doen." Die kans is vrij groot, want de twee zijn maatjes en treden na elkaar op.

Justin Bieber staat zaterdag 3 juni van 21:00 tot 22:30 uur op het hoofdpodium.

Ster advertentie
Ster advertentie