3FM nieuws

Zingen onder de douche is écht goed voor je

  1. Nieuwschevron right
  2. Zingen onder de douche is écht goed voor je

Misschien maak je je familie of huisgenoten er diep ongelukkig mee, maar jammer dan. Een portie hard galmen in de badkamer is namelijk supergoed voor je humeur én het verlagen van stress, dus maakten we de perfecte playlist om mee te oefenen.

Badkamergalm is een krachtige tool. Als je zingt zonder galm klink je al snel als Mariah Carey aan de crack, maar mét galm ben je ineens de nieuwe popbelofte van Nederland. En da's niet eens het enige voordeel. Zingen onder de douche is ook nog eens goed voor je!

Zingen verlaagt stress

Zingen verlaagt de hoeveelheid cortisol in je bloed. Cortisol is het hormoon dat gelinkt is aan stress. Mensen die regelmatig zingen hebben minder cortisol in hun systeem, wat dus stressverlagend werkt en de gezondheid van je hart verbetert.

Zingen is goed voor je humeur

Zingen is qua effect te vergelijken met yoga: je brein krijgt er een lading endorfine en oxytocine door, twee stofjes die ervoor zorgen dat je je goed voelt. Je hoeft jezelf dus niet eens meer in zonnegroet-bochten te wringen om zen te worden. All you need is a shower!

De 3FM douche-playlist

Ja, deze playlist duurt bijna twee uur. Da's pittig lang voor een douche. Maar het mooie: je kunt de lijst gewoon op offline zetten, shufflen en tijdens iedere douche genieten van andere meezingers. Of gewoon een keer absurd lang douchen. Denk wel ff om het milieu enzo.

Ster advertentie
Ster advertentie