Pinkpop

Guus Meeuwis verbroedert Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis verbroedert Pinkpop

Met het 'One Love Concert' van Ariana Grande nog vers op ons netvlies bracht ook Guus een mini ode aan het leven. Het leven waarop geproost moet worden!

Guus Meeuwis op Pinkpop

Een carrière van meer dan twintig jaar maar nog nooit op het grootste popfestival van Nederland gestaan. Dat gold voor Guus Meeuwis... Tot vandaag! Hij liet de hele festivalweide de armen om elkaar heenslaan en provinciegrenzen vervagen. Limburg, Brabant en de rest van Nederland was vandaag en is voor altijd één. Misschien een tikkeltje cliché, maar hallo?! Mogen wij nuchtere Hollanders ook een keer?

Het juiste moment

Jarenlang draaide Pinkpopbaas Jan Smeets en Guus om elkaar heen. Ze wilden beiden wel, maar het juist moment was nooit daar. Na zijn optreden op het hoofdpodium kwam de zanger even langs bij Frank in de studio van 3FM.

Guus: "Ik wilde dit al heel lang een keer doen. En hoe langer je erover droomt hoe groter het wordt in je hoofd. In januari kreeg ik het telefoontje met de verlossende woorden: je mag komen! Nou, toen hebben we wel een flesje champagne opengetrokken."

Limburg approved

En ze hadden gelijk: dit was het juiste moment. Guus bracht Brabant naar Limburg en Landgraaf ontving het met open armen en liet 'Groots Met Een Zachte G' net nog wat zachter klinken. Het veld brulde al bij het eerste nummer mee, polonaises werden ingezet alsof het carnaval was en het bier vloog rijkelijk door de lucht. Guus op Pinkpop... Limburg approved!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Proosten op 't leven

Tijdens 'Proosten' nam de zanger de tijd om de gebeurtenissen in Manchester aan te halen. Waar publiek normaal gesproken wat huiverig is om de handen van hun onbekende buurman- of vrouw vast te pakken, gebeurde dat na de oproep van Guus massaal. Guus: "Ik zette 'sluit de rijen en pak de handen' in en met alle nare gebeurtenissen van de afgelopen tijd in ons achterhoofd lukte dit vandaag glansrijk. We hebben geproost op het leven!"

Ster advertentie
Ster advertentie