3FM nieuws

Kensington blaast HMH weg met vette liveshow

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington blaast HMH weg met vette liveshow

Na een berg liveshows door heel Nederland en een stuk van Europa, stond Kensington in de HMH. Dat was wel een momentje. Jullie deden verslag!

Foto: Ben Houdijk

Kensington. Wat moeten we nog zeggen over dit succesnummer? Vette liveshows, goede albums en monsterhits als singles. Kroon op hun werk was een tot op de laatste plek uitverkochte show in de HMH, Amsterdam.

Kensington rockt

Als de hysterische Fansingtons buiten plaats hebben gemaakt voor wat weggeregende spandoekjes tussen de dranghekken en Paceshifters en Bombay de zaal lekker opgewarmt hebben, gaat er een wit gordijn dicht voor de bomvolle zaal. Gek misschien. Als Niles stipt om 21.00 uur de eerste paar keer op zijn drums beukt is het duidelijk waarom. Een entree met schimmen, silhouetten en vette hits maakt duidelijk: Kensington rockt.

"Geweldig genoten van Kensington. Wat een show en wat kneitergoed live! De kaartjes gewonnen bij de Coen en Sander show! Meegaaa gaaf om er bij te mogen zijn. Dit smaakt naar meer!!!"
- Lilian Wermink via de 3FM-app

Klein beetje stroef begin

In het begin is het publiek wat onwennig. Voorin gillen de meisjes wild enthousiast, terwijl halverwege de zaal de 50 plussers datenight vieren. De band heeft er geen moeite mee en knalt de ene na de andere hit de zaal in. Het werkt, want in drie liedjes gaat het los.

???? @kensingtonband

Een foto die is geplaatst door Domien Verschuuren (@domien) op 20 Feb 2015 om 3:04 PST

Moordend tempo hits

Zonder enige twijfel is 'Let Go' het hoogtepunt. Laat in de set klimt het publiek op schouders, schreeuwt mee, danst uitzinnig en is in de ban van Kensington. Verder krijgt Eloi de zaal stil met de Hozier-cover van 'Take Me To Church', terwijl bij stadionanthems 'Streets' en 'War' de zaal weer uit volle borsten meeblèrt. De songs vliegen je in moordend tempo om de oren.

"Kensington was top! Eindelijk. Op naar het stadion in 2016 ;)"
-Stefan via de 3FM-app

Horizon

Na een reeks aan liveshows door Nederland en Europa, was de HMH even 'de horizon', zoals Casper treffend vertelt aan de zaal. De HMH hadden ze in hun zak. Zonder twijfel. Laat die twee uitverkochte Ziggo-shows maar komen.

"ik had vanavond geen klagen hoor, bij kensington geweest in de hmh, helemaal top! :D voor t eerst: de hmh, en eigenlijk ook voor het eerst zo'n groot concert als deze gezien. Wel meer festivals en kleinere gigs gezien, maar dit... Pfff..."
-Bart Huisman via de 3FM-app

Foto's Kensington in de HMH

Topfotograaf Ben Houdijk liep gewapend met zijn camera ook door de HMH en legde de vier mannen vakkundig vast op de foto. Check die prachtige plaatjes hieronder.

>> Meer weten over concertverslagen door 3FM-luisteraars?

Word concertverslaggever voor 3FM

Stuur jouw foto's audiofragmenten of berichtjes in via de 3FM-app. Misschien vind je jouw recensie terug op de website, radio, in de app of op TV.

>> Lees hier hoe je verslag kan doen

Ster advertentie
Ster advertentie