3FM nieuws

Jurk Amy Winehouse brengt 50 duizend euro op

  1. Nieuwschevron right
  2. Jurk Amy Winehouse brengt 50 duizend euro op

De opbrengst van de jurk, die Amy droeg op haar Back To Black-album, gaat naar de Amy Winehouse Foundation.

Eerder deze week werd nog bekend dat de nooit vertoonde documentaire van Michael Jackson op een veiling geen kopen had getrokken. Met de jurk die Amy Winehouse droeg op de cover van haar succesvolle album Back To Black, ging het heel anders. De jurk werd gister geveild en leverde vier keer meer op dan de geschatte waarde, schrijft The Telegraph.

Opbrengst voor Amy Winehouse Foundation

Ontwerpster Disaya maakte de witte jurk in 2006 en leende het uit voor de covershoot van Amy. Disaya besloot eerder deze maand om de jurk te laten veilen en de opbrengst ervan te doneren aan de Amy Winehouse Foundation. Deze stichting is na de dood van Amy door haar vader Mitch Winehouse opgericht om probleemjongeren te helpen.

Jurk brengt 50.000 euro op

Er werd flink geboden op de jurk tijdens de veiling gisteren (dinsdag 29 november) en het bedrag waarvoor het uiteindelijk verkocht werd, viel veel hoger uit dan verwacht. Er werd meer dan 50.000 euro voor betaald, vier keer meer dan de geschatte waarde.

Daar was Mitch Winehouse natuurlijk erg blij mee. "We are just over the moon, and this is a wonderful start to the foundation. We are off to visit a homeless charity in Euston tomorrow and so the money will go to a good cause straight away."

Ster advertentie
Ster advertentie