Meer NPO
STER Advertentie

Dit is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020

Dit is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 - 08:10 uur

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) zetten drie dj-teams zich in om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De dj’s gaan niet meer van Roermond naar Zwolle lopen, omdat dat door de huidige omstandigheden helaas onverantwoord is.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Hulpverlening tijdens de coronacrisis

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan. 

Nationaal

Het Rode Kruis helpt de GGD in het uitvoeren van bron– en contactonderzoeken om verspreiding van het virus te voorkomen en bij het runnen van coronatestlocaties op diverse plekken in het land. Daarnaast helpt het Rode Kruis bij het afnemen van coronatesten aan huis. Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar sprongen honderden Rode Kruis vrijwilligers wekenlang bij om huisartsen, zorgpersoneel en ziekenhuizen te ontlasten en versterken.

Internationaal

Het Rode Kruis voorziet hulpverleners van medisch materiaal, desinfectiemiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Vrijwilligers helpen met opvang van patiënten, desinfectie, en screening van mogelijke corona patiënten. Zij geven ook voorlichting over gezondheidsmaatregelen als handen wassen en hoest-etiquette en leggen handenwas-stations aan om hygiëne te bevorderen.

Geefvoorbeelden

  • Voor € 4 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting over het coronavirus, screening op symptomen, het belang van hygiëne en om geruchten en fabels te ontkrachten.
  • Voor € 6 schaffen we 500ml handen-desinfectiegel aan.
  • Voor € 20 krijgt een hulpverlener een uitrusting met beschermingsmiddelen: bijvoorbeeld een bril, mondkapje, schort en handschoenen.
  • Voor € 32.50 kan het Rode Kruis een handwas-station aanleggen in een dorp, bij een gezondheidscentrum of quarantaine locatie.
  • Voor € 50 kan het Rode Kruis één infrarood thermometer aanschaffen, waarmee je snel kunt controleren of iemand verhoging of koorts heeft.

Met 3FM Serious Request: The Lifeline komen we in actie voor de medische hulpverleners en hun ondersteuners. We zorgen dat de hoogspanning van de hulpverleners verlicht wordt en helpen mee om de verspreiding van corona tegen te gaan. Kom in actie tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline, en help de helpers!

Wat kan jij doen?

Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneer, kom in actie of loop mee met the lifeline. Dit jaar kun je meelopen vanuit huis. Hoe dat werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren? Dat vind je hier!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM