Meer NPO
STER Advertentie

De Sluwe Vos: Modular Synthesizers, Bon Iver en blunders.

De Sluwe Vos: Modular Synthesizers, Bon Iver en blunders.

Zondag 27 januari 2019 - 11:01 uur

Frank is even op vakantie, maar de Bende van Van Der Lende gaat gewoon door met 3FM dj Herman aan het roer. Deze week hebben ze De Sluwe Vos als Vodgast. De techno dj neemt ons mee in zijn wereld van modular synthesizers en zijn muzikale inspiratiebronnen. Ook komen er een aantal blunders ter sprake...

Modulators & Synthesizers

Het is zeker aan te raden om De Sluwe Vos live te zien, want dit is altijd een unieke ervaring. Voorheen heeft hij getourd met een hele liveband, maar nu heeft hij een nieuwe analoge liveshow met een modular synthesizer, waarmee hij ter plekke muziek produceert. "Eigenlijk is het een synthesizer die je zelf samenstelt door verschillende componenten samen te stellen" Sorry wat?! Klinkt allemaal heel technisch... Gelukkig hoef je het niet te begrijpen om het te ervaren!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bon Iver

Ook houdt de dj/producer van lekker nerden overmuziek. Zo is hij groot fan van Bon Iver. Groot fan is een understatement: "Ik ben echt obsessief Bon Iver fan, echt niet normaal", zegt hij zelf. "Ik weet er echt alles van. Ik weet hoe het is geproduceerd en welke gedachtegang erachter zit. Vraag me iets en ik weet het!" 

Blunders

Toch is het niet alleen nerden. Herman weet ook een aantal roddels uit De Sluwe Vos te peuteren. Hoe zat het ook alweer met die blunder in Ahoy? Klopt het dat hij bijna zijn optreden op Glastonbury had gemist? Je ziet het hier:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook