Meer NPO
STER Advertentie

Fyre Festival: het beste festival dat keihard is geflopt

Fyre Festival: het beste festival dat keihard is geflopt

Maandag 21 januari 2019 - 19:56 uur

Bezoekers betaalden duizenden euro's voor het Fyre festival op de Bahama's. Ze hoopten op villa's, culinaire maaltijden en grote artiesten. Wat ze echt kregen: broodjes kaas, kleine tentjes en drijvende bedden. Op Netflix staat sinds dit weekend een documentaire over het festival.

3FM-dj's Mark + Rámon belden met muziekjournalist Atze de Vrieze, die zijn woordje deed over het festival en de docu. Het publiek werd Blink-182, Disclosure en Major Lazer beloofd, maar dat viel vies tegen: "Die waren wel geboekt, maar zij hebben zich een dag voor het festival teruggetrokken, omdat ze aan zagen komen dat het niet goed zou gaan," aldus Atze.

Het festival werd gehyped op social media, met promotie door topmodellen en Instagram influencers. Met als resultaat dat het festival binnen twee dagen compleet is uiterverkocht. Atze: "Het was de bedoeling om écht iets neer te zetten, maar het was allemaal bluf. En dat laat de documentaire prachtig zien." 

Luister en kijk hier het hele interview terug!

Fyre Festival Docu

Waar ging het mis? Wat was er allemaal aan de hand met dit festival? Logische vragen die in je hoofd schieten. En zo ook bij Regisseur Chris Smith. Hij besloot het tot de bodem uit te zoeken. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook