3FM nieuws

"Kom naar voorprogramma's kijken, anders ben je een eikel"

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. "Kom naar voorprogramma's kijken, anders ben je een eikel"

De discussie rondom voorprogramma's zet door: moeten poppodia gewoon niet langer het tijdschema van een concert delen zodat er meer mensen naar het voorprogramma komen? De meningen zijn verdeeld.

De Britse punkers van Slaves staan in ieder geval helemaal achter dit idee. Zij hebben de wereld eens even duidelijk gemaakt wat zij vinden van mensen die niét naar het voorprogramma van een concert komen kijken.

Verrassing

In een tweet laat Slaves weten dat ze voor een optreden expres geen podiumtijden met hun publiek delen. Kom gewoon naar binnen als de deuren opengaan, laat je verrassen door een support act, maak het feestje compleet met Slaves zelf en ga dan moe en voldaan naar huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De beweegreden? "We were the support once. We wouldn't be here if nobody turned up to watch us." Op zich een goed punt natuurlijk: als je een nieuwe artiest niet ziet of hoort, kan 'ie ook niet doorgroeien en uiteindelijk eigen shows gaan geven. And we all know... Meer toffe concerten, meer beter!

Jij krijgt een mening, jij krijgt een mening

Iedereen krijgt een mening! Op Twitter kwamen er dik 200 reacties binnen op de tweet, die grof onder te verdelen zijn in 2 categorieën: 'goed punt' en 'ja hallo, ik moet toch werken/naar school'. Daar valt allebei wat voor te zeggen, natuurlijk.

3FM-dj en professioneel chaoot Frank van der Lende erkent schoorvoetend dat 'ie vaak pas binnenkomt als zelfs het hoofdprogramma al bezig is. 3FM-dj Angelique pakt het net wat anders aan: "Ik kijk eigenlijk altijd wel wat het voorprogramma is! Als het qua sound een beetje past bij het concert zelf, ga ik vaak wel kijken. Leuk juist!"

Achter welke kant schaar jij je?

Ster advertentie
Ster advertentie