3FM nieuws

Hoe belandde PEER met hun song in een autoreclame?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe belandde PEER met hun song in een autoreclame?

Je ziet het wel vaker: commercials die catchy songs gebruiken van nog onbekendere bands, die vervolgens wereldwijd doorbreken dankzij die reclame. Zo zat het liedje 'I Don't Wanna' van de Zeeuwse indierockband PEER in een bekende autoreclame met Lewis Hamilton. Hoe krijg je zoiets voor elkaar? 3FM belde met het label van PEER.

Energieke plaat gezocht

Dox Amsterdam, het label van PEER, vertelt:

"Wij pitchen alle songs altijd richting reclamebureaus, dat is een vast onderdeel van onze samenwerking met artiesten. Wij zijn ongeveer een half jaar geleden benaderd door het reclamebureau van Mercedes. Zij hebben een opdracht uitgestuurd naar ons, waarin ze zeiden dat ze zochten naar een energieke song voor een autocommercial. Wij moesten meteen aan PEER’s 'I Don't Wanna' denken, en hebben dit nummer direct ingezonden. We wisten al langer dat deze song super geschikt zou zijn voor een autocommercial en dat het vroeg of laat raak zou zijn."

'I Don't Wanna'

Begin 2017 kondigde PEER hun debuut-EP Mad For It! aan met de release van de single 'I Don't Wanna'. Voor de track was de band met producer Huub Reijnders en Bløf-bassist Peter Slager de studio ingedoken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de energieke plaat rockt van het begin tot het einde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kennen jullie deze nog?

Niet alleen PEER staat dankzij een reclame in the picture. Je kent vast ook nog wel de reclame van een bouwmarkt, waar Pete Philly in zat met 'Mystery Repeats'. Of oud-3FM Talent HAEVN, die met 'Finding Out More' schitterde in een autoreclame. Of 'Home' van Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, die het heel lekker deed in de commercial van de blauw-gele woongigant. Er zijn talloze voorbeelden te noemen!

Ster advertentie
Ster advertentie