Meer NPO
STER Advertentie

Bye Bye Facebook, welkom terug Hyves!

Bye Bye Facebook, welkom terug Hyves!
Web Archive

Woensdag 11 april 2018 - 12:17 uur

De tijd van liken, porren en irritante reacties van je moeder op Facebook lijken bijna voorbij, dankzij het privacyschandaal, de uittocht van jongeren op het platform en de Bye Bye Facebook actie van Zondag met Lubach. Hoog tijd voor een alternatief! Daarom belde Domien vanmorgen met Patrick, die Hyves nieuw leven wil inblazen!

Privacyschandaal

De laatste tijd is er veel te doen rondom Facebook, bij een lek is er data van potentieel 87 miljoen mensen naar Cambridge Analytica verzonden. Deze data is gebruikt tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, er is nepnieuws gepubliceerd en gebruikers kunnen er niet vanuit gaan dat hun privacy beschermd wordt door het miljardenbedrijf.

Genoeg redenen voor Arjen Lubach om een actie op te zetten: met Bye Bye Facebook probeert hij om zoveel mogelijk mensen te motiveren om weg te gaan van Facebook. Zelf zegt hij woensdagavond om 20:00 uur het sociale netwerk als eerste voorgoed vaarwel, en op dit moment zeggen al 30 duizend mensen hem te volgen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Breng Hyves weer terug! 

Maar, hoe kom ik dan aan mijn dagelijkse portie kattengifjes? Domien kwam vanmorgen met een oplossing. Hij belde met Patrick die samen met mede-student Joas bezig is om Hyves weer terug te brengen.

'Komt Hyves straks echt terug? Als het aan Patrick ligt wel!'

Met een crowdfundingactie willen ze geld ophalen om het platform op te bouwen. Domien: "Ik hoop dat het lukt want dan kunnen we straks eindelijk weer het Hyves lijflied gaan zingen over de straten." 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De teller van de crowdfundingsactie staat op het moment van schrijven op 690 euro, we hopen dat het lukt!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM