Meer NPO
STER Advertentie

Lorde stopte een paar easter eggs in de video voor 'Perfect Places'

Lorde stopte een paar easter eggs in de video voor 'Perfect Places'

Vrijdag 4 augustus 2017 - 11:45 uur

Lorde dacht: 'Wat als ik nou afreis naar een exotisch oord, mezelf daar kleed in prachtige jurken en er dan een videoclip van maak. Wordt dat dan iets?' Sinds donderdagavond 22:00 uur weten we daar het antwoord op: ja. 

Perfect Places

In de video zie je Lorde eerst door een suikerrietveld banjeren, maar daarna is het een prachtig plaatje: een mooi leeg strand, watervalletjes in de tropische jungle, een fancy villa... Lorde heeft het daar goed voor elkaar. Het lijkt inderdaad alsof ze zich op een perfecte plek bevindt, maar dat blijkt tóch niet helemaal zo te zijn.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er niet perfect aan Perfect Places, dan?

De track gaat over vluchtgedrag. In 'Perfect Places' zingt Lorde over feestjes waar mensen vluchten in drank- en drugsgebruik omdat ze op zoek zijn naar een hogere, betere en makkelijkere wereld. Ze zijn op zoek naar een eigen versie van de hemel, maar kunnen dat vaak niet op eigen kracht. In de video zie je dat ook terug bij Lorde: ze grijpt een aantal keer naar whiskey en een flesje champagne (gewoon aan de mond, who needs champagne glasses anyway?).

Lorde schreef het nummer tijdens de zomer van 2016: "All of the summer I couldn't shake the feeling that everyone I knew was searching for something - trying to transcend the news and the screaming pavements, drinking that one drink hoping it'd get them some place higher. This song comes from that endless cycle of evenings and the violent heat of the summer." 

De Easter Eggs

Maar goed, er zitten dus een aantal grapjes verstopt in de video. Lorde tweette dat en haar fans schoten meteen in Sherlock-modus: er mocht geen hint onontdekt blijven. Inmiddels heeft de zangeres al twee Easter Eggs bevestigd:

1. Een oranje harddisk op de boot

Wat doet een knaloranje harddisk in een redelijk klassieke video in een natuursetting? Ja, niet zoveel dus. Het is gewoon de harddisk die ze tijdens het opnemen van haar nieuwste album Melodrama gebruikte. Lorde: "I thought it was funny to bring the Melodrama-files out on the boat. Never let them out of your sight, right?"

2. Een Graceland t-shirt

Lorde is niet erg subtiel als het gaat om haar liefde voor Paul Simon's Graceland. Het album uit 1986 is een van haar favorieten en ze ziet Simon als een grote inspiratie voor haar eigen album. Dat besloot ze te vieren met een kleine ode aan Graceland in haar video: ze draagt een merchandise-shirt van het album. 

Nog meer opties

Natuurlijk zoeken de fans gestaag verder, waardoor er nog een aantal potentiële gelijkenissen en hints boven water lijken te komen. Zo verwijst de champagne-scène van hierboven misschien naar 'Sober II', waarin ze 'Oh how fast the evening passes, cleaning up the champagne glasses' zingt. Het stukje waarin ze schommelt zou verwijzen naar haar track 'Swinging Party'. En natuurlijk zijn sommige fans gewoon letterlijk op zoek gegaan naar ei-achtige objecten!

Zie jij er zelf ook nog eentje? Let us know!

Kijk live naar 3FM

Lees ook