Meer NPO
STER Advertentie

'We Zijn Hier Niet' van Rico & Sticks is 3FM Megahit

'We Zijn Hier Niet' van Rico & Sticks is 3FM Megahit

Vrijdag 28 juli 2017 - 16:19 uur

Elf jaar na het Opgezwolle-album Eigen Wereld brengen Rico & Sticks samen de plaat IZM uit, met daarop onder andere de track 'We Zijn Hier Niet' (Kapuzenpulli Remix). 3FM is fan en roept het nummer uit tot 3FM Megahit.

3FM-dj Angelique Houtveen belde met Sticks, want waar gaat het nummer nou precies over?

'Sticks: 'We Zijn Hier Hier Niet' is een pleidooi voor je eigen koers varen.'

IZM

Rico & Sticks hielden tijdens de opnames voor IZM een strak schema aan. De rappers uit Zwolle zijn inmiddels allebei vader, dus nachtenlang doorhalen zit er simpelweg niet meer in. "Je hebt geen tijd om te lantefanteren."

Nuchter schrijven

Het idee voor een compleet nieuw gezamenlijk album begon met een losse track die ze een keer bij producer Kubus in de studio opnamen. Aan 3voor12 vertelt Rico: "Dat was zo ontspannen dat we al snel twee dagen in de week gingen zitten. Elke dinsdag en donderdag. Meestal van 1 tot 1 's nachts. Eerst even zitten, koffie, ouwehoeren. En dan sloot Kubus zijn modulaire bakken aan, en gingen wij schrijven. Nuchter. Dat was voor mij wel bijzonder. Ik heb er namelijk wel een handje van om altijd wat te drinken, wat te smoken of whatever. Ik dacht altijd dat ik dan scherper was. Maar nu kreeg ik juist van Kupje [Kubus, red.] en Sticks terug dat ik strakker spitte. Dat had ik ook wel even nodig, die bevestiging dat het goed genoeg was wat ik maakte."

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze Deezer song te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Fokkop' en 'Pinguïn' live op 3FM

Een weekje lieten geleden lieten de heren al de spiksplinternieuwe tracks 'Fokkop' en 'Pinguïn' horen, live in 3voor12 Radio.

>> Check alle 3FM Megahits

Kijk live naar 3FM

Lees ook