Eurosonic Noorderslag

The Opposites winnen de Popprijs 2013

  1. Nieuwschevron right
  2. The Opposites winnen de Popprijs 2013

Twan en Willem van The Opposites hebben op zaterdag 18 januari in de Oosterpoort in Groningen de Popprijs 2013 in ontvangst genomen tijdens het Noorderslag festival.

De winnaar van de Popprijs 2013 is The Opposites geworden. Zij waren de achtentwintigste muzikale act van Nederlandse bodem die deze vakjuryprijs in ontvangst mochten nemen. The Opposites namen de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay zaterdag 18 januari uit handen van Giel in ontvangst.

De Popprijs

De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Noorderslag aan de Nederlandse artiest of band die in het voorgaande jaar veel heeft betekend voor de Nederlandse Popmuziek. De jury van de Popprijs bekroont the Opposites omdat ze een nieuwe standaard hebben gezet voor live hiphop. Volgens de jury was er in 2013 geen andere Nederlandse act die in de zalen en op de festivals zoveel te weeg bracht met zo’n eigen, oorspronkelijk geluid als het duo Big2 en Willy.

Ster advertentie
Ster advertentie