Meer NPO
STER Advertentie

Huh, Hardwell en Bubbling?!

Huh, Hardwell en Bubbling?!

Donderdag 23 maart 2017 - 10:00 uur

Wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Ooit - toen Robbert van de Corput nog een kleine Hardwelletje was - begon het voor hem allemaal met dit genre. Iets dat je je anno 2017 absoluut niet meer voor kunt voorstellen.

Bubbling Bandje64

Vanaf vandaag is de documentaire Bubbling Bandje64 te zien op npo3.nl. De film vertelt het verhaal van de grondleggers van dit unieke genre. Een van die grondleggers is Hardwell en dat vinden wij stiekem best wel een verrassing. Reden genoeg dus voor Domien om vanochtend even met Hardwell te bellen om het te spreken over de documentaire en zijn aandeel daarin.

Hardwell en Bubbling

Toen Hardwell dertien jaar was begon hij met het experimenteren met verschillende muziekstijlen. Daaruit ontstond al snel een voorliefde voor bubbling. Hij leerde DJ Chuckie kennen (Bubbling god) en sleepte al snel een platencontract binnen. Samen met andere dj's maakte ze de intens populaire cd-reeks Bubbling Beats.

"Het is een wereld van verschil met wat ik nu maak, maar destijds trok het ritme en de dansbaarheid me enorm aan." - Hardwell

Het genre bubbling is volgens Hardwell heel erg onderschat en ondergewaardeerd. In Amerika zal niemand weten waar je het over hebt als je over bubbling begint. Toch hoor je de invloeden overal in terug. Dé hit van de afgelopen jaren was 'Lean On' van Major Lazer, een kant en klare bubbling-plaat.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister het gesprek tussen Domien en Hardwell hier terug

De documentaire Bubbling Bandje64 is hier op npo.nl terug te kijken.

Kijk live naar 3FM