Video

TopNotch en Ronnie Flex maken dammen weer cool!

  1. Nieuwschevron right
  2. TopNotch en Ronnie Flex maken dammen weer cool!

Laten we eerlijk zijn: dammen is toch een beetje het sneue broertje van schaken (ook al niet het coolste jongetje van de klas). Dammen heeft makkelijke regeltjes en is eigenlijk vanaf groep 5 al niet meer cool om te spelen. Het is nerdy en totaal niet sexy, maar daar wil TopNotch platenbaas Kees de Koning wat aan veranderen.

Dammen moet weer cool worden!

Aankomend weekend zijn in Groningen de wereldkampioenschappen dammen. Twee Nederlandse jonge gasten gaan de strijd met elkaar aan om die titel. Voor het eerst in 32 jaar dat iemand uit Nederland gaat winnen.

Kanshebbers zijn de 18-jarige Jan Groenendijk en de 23-jarige Roel Boomstra. En die jonge leeftijd is precies de reden waarom TopNotch (het label van onder andere Ronnie Flex, Typhoon en Broederliefde) ervoor kiest om het evenement te sponsoren. Dammen is klaarblijkelijk een sport voor enthousiaste jongeren.

Kees de Koning, Ronnie Flex en Jiggy Djé

Kees de Koning start een enorme campagne waarbij Ronnie Flex langsgaat op scholen om de sport onder de aandacht te brengen en waarin Jiggy Djé de promotie op zich neemt.

"Dammen heeft geen tof imago. Beetje nerdy misschien, alsof het alleen voor de kinderen is die als laatste worden gekozen bij gym. Maar hoe lauw is het dan dat een van deze jonge gasten straks de wereldtitel pakt?" - Ronnie Flex in de Volkskrant

Jiggy Djé laat je kennismaken met de twee finalisten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan en Roel bij DWDD

Benieuwd naar deze toekomstige wereldkampioenen? Gisteren zaten ze aan tafel bij De Wereld Draait Door. Kijk het filmpje gerust even af voor de hilarisch anekdote over hoe één van de twee ooit zijn elleboog brak toen hij tijdens een kampioenschap een vrouwelijke tegenspeelster wilde versieren. Goud!

Ster advertentie
Ster advertentie