Meer NPO
STER Advertentie

Eric Corton wint Pop Media Prijs

Vrijdag 14 januari 2011 - 17:30 uur

De Nederlandse Jools Holland noemt de jury hem. Dat wisten wij allang! Maar nu ook erkenning met de Pop Media Prijs voor Eric.

Gewoon een uitzending maken, dacht Eric nog vanochtend in Groningen. Hij wist nog niet dat hij onderscheiden en al zou worden. Met het snot nog opgehoopt in zijn neus werd Eric verrast met de Pop Media Prijs. Een prijs voor een journalist die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor de popmuziek. Een extra cadeautje zo vlak na zijn verjaardag (29 geworden toch?)

Lofzang op Eric

Geprezen door de jury om zijn veelzijdigheid : 'Muzikant, dj, programmamaker, tv-presentator, en boven alles een voorvechter van alternatieve muziek – ook muziek die je op een zender als 3FM niet vaak hoort. Hij valt op door een sterke betrokkenheid met muzikanten, die zich hoor- en zichtbaar bij hem op hun gemak voelen. De jury roemt zijn brede smaak, en zijn grote hart voor bands van Nederlandse bodem. Niet alleen in zijn radiowerk, maar ook een seizoen lang in de Nederpopshow, waarin aandacht wordt geschonken aan een deel van ons muzikale erfgoed dat er maar al te vaak bekaaid vanaf komt.', aldus de jury. Dat kan Eric mooi in zijn zak steken.

Social

'Zijn aanpak past bovendien bij deze tijd', vervolgt de jury. ' Door gebruik te maken van sociale media creëert hij interactie met zijn luisteraars, en weet zo de impact van zijn radiowerk te vergroten. Dit alles doet hij op een oprechte, geloofwaardige manier. Hij neemt zijn publiek serieus. Daarnaast is hij een van de weinige mediafiguren die zijn programma’s omtrent muziek ook een politieke en actuele lading meegeeft. Met onder andere de reportages die hij maakt voor Serious Request weet hij overtuigend duidelijk te maken dat entertainment, politiek en actualiteit elkaar niet per se bijten.' Je zou er verlegen van worden... maar dat is niets voor Eric!

Gefeliciflapstaart

Wij wisten het allang, maar met deze mooie prijs weet heel Nederland het! Gefeliciteerd!

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM