3FM nieuws

Kensington ontvangt Gouden Plaat voor Vultures

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington ontvangt Gouden Plaat voor Vultures

Aan de vooravond van de release van hun derde album Rivals heeft Kensington een Gouden Plaat voor de voorganger Vultures in ontvangst mogen nemen.

Fotograaf: Bart Heemskerk

De mannen ontvingen de award uit handen van 3FM zenderbaas Wilbert Mutsaers. De Utrechtse band behaalde eerder al de gouden status met hun single 'Home Again', afkomstig van Vultures. Het betekende de grote doorbraak voor Kensington.

Golf van succes na Vultures

Sinds de release van Vultures in 2012 volgde een zegetocht met uitverkochte shows en optredens op Eurosonic Noorderslag, Pinkpop en meer dan zeventig andere festivals in binnen- en buitenland. Kensington staat zaterdag 16 augustus op de planken tijdens Lowlands en reist dit najaar door het land met een uitverkochte clubtour.

Als bekroning op de twaalf uitverkochte optredens van hun najaarstour, geven de mannen van Kensington vrijdag 20 februari 2015 een exclusief optreden in de Heineken Music Hall. De Utrechters pakken uit met een bijzondere show en verschillende supportacts.

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

Kensington - Rivals

Het derde album van Kensington, getiteld Rivals, ligt vrijdag 8 augustus in de winkels en bevat onder andere de 3FM Megahits 'Streets' en 'All For Nothing'. De mannen over hun nieuwe plaat tegen muziekblad OOR: "Rivals is een zoektocht naar de rivaal die ieder mens in zich heeft en staat tevens voor de twee gezichten van de band: die van lichtvoetige popliedjes versus donkere epische rocksong."

Kensington

Kensington, bestaande uit zanger en gitarist Eloi Youssef, zanger en gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg, is opgericht in 2005. Hun debuutalbum Borders verscheen in de zomer van 2010. Opvolger Vultures, met de singles 'We Are The Young', 'Send Me Away', 'Don't Look Back' en 'Home Again', volgt een kleine twee jaar later en bouwt het succes uit.

Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

Kensington wint 3FM Award voor Beste Artiest Rock

De band ging donderdag 10 april 2014 naar huis met de 3FM Award voor Beste Artiest Rock, waarna ze hun single 'Streets' live speelden. Een jaar eerder, tijdens de negende editie van de 3FM Awards, viel Kensington ook flink in de prijzen. Zo wonnen ze een Award voor Beste Album (Vultures), Beste live Act en de Serious Talent Award.

Kensingtonweek in De Ochtendshow

Giel is een weekje op vakantie en daarom neemt Sander 'Hoogie' Hoogendoorn De Ochtendshow over. De heren van Kensington kwamen elke morgen bij hem op bezoek. De albumpresentatie van Rivals vindt vrijdagmorgen 8 augustus plaats in TivoliVredenburg en Sander schakelt dan live met de band. Je hoort ze dan dus live vanuit Utrecht!

Ster advertentie
Ster advertentie