Meer NPO
STER Advertentie

Mark Knopfler dwarsboomt Dire Straits-reünie

Woensdag 8 oktober 2008 - 16:55 uur

De vele pogingen van Dire Straits-bassist John Illsley om de legendarische Britse band weer bij elkaar te krijgen waren tevergeefs.Dire Straits komt voorlopig niet bij elkaar. Allemaal omdat gitarist en zanger Mark Knopfler het niet ziet zitten, zo meldt BBC.

Petje af
"Hij maakt hele andere muziek nu," aldus Illsley. "Hij gaat heel goed als solo artiest, dus petje af voor hem. Hij heeft veel plezier in wat hij nu doet."

Bassist Illsley zou zelf graag weer op tour willen met de beroemde band, maar zegt: "Mark en ik waren de enige twee die over waren in '93, dus het is aan hem en mij of het ooit nog gaat gebeuren."

Geen windeieren
De Dire Straits begonnen in 1977 en scoorden grote hits met onder andere 'Sultans of Swing,' 'Money for Nothing' en 'Brothers in Arms.' Na de break-up in 1993 ging Knopfler solo en dit heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Te groot
De zanger liet eerder al eens weten niet meer op wereldfaam te zitten wachten. "Het werd gewoon te groot," zei hij over het succes van de Dire Straits. "Als iemand mij één goede kant van beroemdheid kan noemen, zou ik het graag willen horen."

Kijk live naar 3FM