Pinkpop

"Pap, mam... kom, we gaan naar Pinkpop!"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Pap, mam... kom, we gaan naar Pinkpop!"

Je bent jong en je wilt wat. Naar Pinkpop, bijvoorbeeld. Maar slechts enkele momenten na die briljante ingeving komt het besef: dit gaat niet lukken. Je bent te jong om alleen te gaan, niemand wil met je mee, de logistiek is een bitch... LASTIG! Dan kun je bij de pakken neer zitten OF gewoon lekker met je ouders gaan?! Deze jonge Pinkpop-bezoekers kozen voor die laatste optie en dat bevalt hen meer dan goed!


Martijn (46) en Tom (45) zijn een dagje met hun vier kinderen op stap: Kiki (11), Wouter (12), Pepijn (14) en Saan (14). De club heeft moeiteloos een soepel systeem ontwikkeld: de kids en de volwassenen volgen een eigen programma en zien elkaar na een paar uur weer eventjes. En niemand is elkaar nog kwijtgeraakt! Waar Kiki en haar kompanen vandaag nog naartoe gaan? Je kunt beter vragen waar ze niét naartoe gaan... Kiki: "James Arthur, Broederliefde, Green Day, Imagine Dragons, Sean Paul en Clean Bandit!"


Hugo (53) en Nikki (17) zijn hier het hele weekend. Hugo is al een keer of zeven geweest en nam Nikki vorig jaar voor het eerst een dag mee. Dat beviel zo goed, dat ze dit jaar het hele weekend wilden gaan. Hugo: "Zelf speel ik gitaar, maar zover krijg ik haar niet. Dus dan gaan we maar hier naartoe als een stukje muzikale opvoeding, haha." Nikki is er zélf vooral voor de sfeer en voor Martin Garrix.


Milan (6) en Kaylee (11) zijn hier allebei met hun ouders. Kaylee houdt van Justin Bieber, Broederliefde en kamperen en dus was de keuze voor Pinkpop zó gemaakt. Milan kan zich daar ook wel in vinden: "Ik wilde met Kaylee spelen en ging ook voor Justin Bieber. En Justin had zijn haar geknipt... Ik vond het best wel grappig. Dat van mij is mooier, haha! Oh, en het festival is ook leuk." Als we vragen wat hij het aller-, aller-, allerleukst vindt aan Pinkpop, blijft het even stil. "Ja, dat ben ik vergeten."


Berend (52) is hier met Luca (14), Ronald (13) en Rick (16). Voor het eerst een heel weekend! De kids vinden het een topeditie, maar Berend weet het zo net nog niet: "Er waren wel heel veel tienermeisjes gisteren. Dat was wel echt een andere sfeer dan normaal." Ook Luca was nog niet helemaal overtuigd: "Justin was heel erg tof, maar je zag dat hij niet echt op dit festival thuishoort. Het paste net niet, ofzo." Maar Ronald maakt het allemaal niks uit, die is verslingerd aan Pinkpop. "Je kunt artiesten ook in zalen bekijken, maar op zo'n veld is het veeeeel leuker!"


Fred en Sophia zijn hier met Shawn (5), die volgens zijn moeder van 'coole muziek' houdt. Zij is zelf een klassieke muzikante, maar vindt een festival als Pinkpop ook supertof. "Muziek ontwikkelt zich op zoveel verschillende manieren, in zoveel richtingen. Je kunt nu van alles mixen en nieuwe dingen creëren, dat is fantastisch." Qua muzikale opvoeding van Shawn is diversiteit in ieder geval gegarandeerd: klassiek van mams, en wat Sean Paul van paps! Balans is alles ;)
Ster advertentie
Ster advertentie