3FM Talent artiesten

Cartiez

  1. Nieuwschevron right
  2. Cartiez

Cartiez (geboren als Jean Marc Koorndijk) zou je al kunnen kennen van zijn samenwerkingen met onder andere Ronnie Flex, JeBroer en Mr. Polska. Maar nu is het hoog tijd om zijn solocarrière in de spotlight te zetten. Zijn album De Wereld Is Gelogen is net uit en met zijn track 'Boulevard' is Cartiez 3FM Talent van november!

Boulevard

Na zijn vorige single, 'Disco Avengers', verwacht je misschien dezelfde sound in de rest van zijn muziek. Maar nope, met 'Boulevard' slaat Cartiez een heel andere weg in! En die weg is lekker laidback, maar wel supercatchy. Voor je 't weet zit je de hele dag met 'Boulevard' in je hoofd...

In de video staat de Scheveningse boulevard centraal, waar Cartiez het meisje waarover hij zingt ook echt tegenkomt: "Op een dag zie ik jou en ontwijk je me niet, en wil ik weten 'blijf je bij me of niet?'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom Cartiez als 3FM Talent?

Naast de vele samenwerkingen die hij dus al op zijn CV heeft staan, was Cartiez tot 2014 met onder andere Ronnie Flex ook onderdeel an de Lefensmannen. Daarmee maakte hij (naar eigen zeggen) muziek voor de lol, want zijn eigen muziek klinkt best anders: "Iedereen van de Lefensmannen heeft een eigen sound, ik dus ook."

Dat laat hij nu horen met zijn debuutalbum De Wereld Is Gelogen, dat hij uitbracht onder de vlag van TopNotch. Cartiez staat op het punt Nederland te veroveren met zijn dansbare nummers!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet onbelangrijk: de inspiratiebronnen

Cartiez' moeder luisterde vroeger vooral naar rock- en metalbands als Limp Bizkit, Linkin Park en U2, maar ook naar aardig wat R&B en hiphop. Deze mix is goed terug te horen in zijn muziek, waaronder 'Boulevard': je hoort daar toch echt ergens een lekker gitaartje terugkomen.

Qua teksten haalt Cartiez zijn inspiratie uit nogal poëtisch geïnspireerde artiesten als Spinvis en Eefje de Visser. Samen met de eerder genoemde R&B- en rockinvloeden zorgt dat voor een combinatie waar je bijna alleen maar heel erg vrolijk van kunt worden.

Ster advertentie
Ster advertentie