3FM Talent artiesten

The Vices

  1. Nieuwschevron right
  2. The Vices

Kun je je een betere start voorstellen dan je eerste show op Eurosonic/Noorderslag én het voorprogramma mogen doen tijdens Yungblud's Nederlandse tour? Mwah, lastig natuurlijk. Maar dat is wel het begin van frontman Floris en z'n maten in The Vices.

'BOY'

Met hun track 'Boy' zijn de heren zojuist gebombardeerd tot 3FM Talent. Floris: "Het nummer klinkt heel vrolijk maar in de tekst zit een melancholische boodschap." Dit is overigens niét het levensmotto van de band. Swipe voor een klein voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De track is een verhaal over een grootvader die zijn kleinzoon gaat vertellen hoe het leven in elkaar zit. De kleinzoon is nog een kleine optimist zonder enige levenservaring, terwijl de opa inmiddels al een redelijke pessimist is geworden.

"Het idee voor dit nummer kwam toen we op tour waren in Engeland. Daar kwamen we in een achterbuurt. Een man liep langs met z'n dochter. Hij was zichtbaar dronken en liep kotsend over straat. Het was heel schrijnend om te zien. Het meisje heeft nu al een achterstand, terwijl ze er zelf niets aan kan doen."

The Vices

De band kenmerkt zich muzikaal als een mix tussen The Growlers, The Strokes. Denk aan indiepop, surf en garagerock. In september komen de heren met hun eerste EP en in het begin van 2021 staat het debuutalbum op de planning.

Je checkt hieronder een playlist met daarin alle 3FM Talents van het afgelopen jaar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie