3FM Talent artiesten

Rigby

  1. Nieuwschevron right
  2. Rigby

In 2008 begint het muzikale avontuur voor Christon Kloosterboer als hij met vijf vrienden de band Rigby vormt. In de zomer van dat jaar wordt de band 3FM Serious Talent en vanaf dat moment gaat het snel met de heren.

Christon Kloosterboer wil pop-/rockliedjes maken en vindt in 2008 vijf handlangers. Bart Janssen (gitaar, zang), Clemens Blacquiere (gitaar, zang), Lars van Starrenburg (bas, zang), Jimmy van den Nieuwenhuizen (drums) en Bob Fridzema (toetsen, zang) vormen samen met Christon Rigby. De bandnaam is uiteraard een verwijzing naar 'Eleanor Rigby' van The Beatles.

Serious Talent

Datzelfde jaar wordt de band met hun in eigen beheer uitgebrachte single 'Pass You By' nog verkozen tot 3FM Serious Talent en scoort hiermee airplay op de zender en mag regelmatig langskomen bij verschillende 3FM-programma's.

Debuut

Producer Erwin Musper is zó enthousiast over de band dat hij zijn hulp aanbiedt bij de opnames van het debuut-album. Het album wordt opgenomen in de VS en in Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan Everything Must Go. De release van dit album in juni 2009 bij Universal wordt voorafgegaan door een gelijknamige single.

Huisband DWDD

In de zomer van 2009 wordt bekend dat Rigby de huisband van De Wereld Draait Door van het komende seizoen is. Dat betekent dat ze elke maand mogen optreden in het populaire tv-programma.

Wisseling van de wacht

In dezelfde zomer stappen Bart Janssen, Clemens Blacquière en Jimmy van den Nieuwenhuizen uit de band, omdat ze het niet eens zijn met de koers die de band volgt. Binnen enkele dagen zijn er al vervangers gevonden (Bart Meeldijk, Fredo Wagner en Eelke Mastebroek) en treedt Rigby gewoon weer op. '

One Song

In het najaar van 2009 brengt het nieuwe Rigby 'One Song' uit. Later komt naar buiten dat dit nummer de officiële song van 3FM Serious Request 2009 is. Dit betekent dat het te horen is onder alle campagne-uitingen en vaak gedraaid wordt tijdens Serious Request.

Noorderslag

De verversing in de gelederen zorgt allerminst voor rustig vaarwater. Eind 2009 is Rigby de supportband van Moke en begin 2010 staat Rigby nog op Noorderslag.

Fire

In november 2010 komt 'Fire' uit, de eerste single van het album dat in februari 2011 zal verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie