3FM Talent artiesten

Mr. Love and the Stallions

  1. Nieuwschevron right
  2. Mr. Love and the Stallions

Mr. Love and the Stallions is een uit Utrecht afkomstige band die zich kenmerkt door de combinatie van elektrisch geluid vol rock ‘n roll en indiepop en de voor de Stallions zo kenmerkende viool.

De band wordt in 2000 opgericht door Lou en Bas, die al sinds hun 11e jaar muziek met elkaar maken. De twee vormen de band met (bas)gitarist Remco en niet veel later voegt violist Einar zich bij de bandformatie. De komst van de Engelse bassist Max in 2008 maakt de band tot de ijzersterke eenheid die ze nu zijn.

Ontwikkeling

Sinds de oprichting heeft de band een enorme muzikale ontwikkeling doorgemaakt. In de beginjaren van de band lagen de uitgebrachte nummers stilistisch nog erg ver uit elkaar. In de loop der jaren heeft de band hard gewerkt om alle invloeden en muziekstijlen met te integreren en daardoor meer een geheel te creëren.

Serious Talent

Het harde werk van de band wordt in augustus 2008 beloond als ze met het nummer ‘Fill Me Up’ de felbegeerde 3FM Serious Talent titel verdienen. Als gevolg hiervan komt de band regelmatig langs in de studio voor een optreden.

Playgrounds

Het album Playgrounds wordt op 23 mei uitgebracht en is inmiddels het derde album van Mr. Love and the Stallions. De band laat zich hier beïnvloeden door bands als The Libertines en Payment maar ook door Belgische bands als dEUS. Dit alles komt samen in een elektrisch geluid vol rock’n roll en indiepop waarin ook de voor de Stallions zo kenmerkende viool niet ontbreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie