3FM Talent artiesten

The Yukon Club

  1. Nieuwschevron right
  2. The Yukon Club

Steekwoorden: Melancholisch // Folky // Elektronisch // Meeslepend

Foto: Sophie Hemels

Stiekem zijn ze helemaal niet gloednieuw, maar na het vertrek van hun drummer heeft The Yukon Club zich opnieuw uitgevonden. De folky koortjes en melancholische melodiën vallen bijzonder lekker op het bedje van elektronika dat de mannen toegevoegd hebben.

‘Abscence’

Debuutsingle ‘Absence’ is spookachtig mooi. Geen track om te luisteren terwijl je een mojito-met-een-parasolletje drinkt. Wel een liedje waarbij je weg kunt dromen terwijl de regen op de ramen tikt. Wij van 3FM werden geraakt en daarom benoemen we The Yukon Club met ‘Abscence’ tot 3FM Serious Talent.

Waarom The Yukon Club?

De slepende schoonheid van ‘Abscence’ werkt verslavend. Je hoort de track en wilt meer horen. Maar de heren hebben verder nog helemaal niks uitgebracht. Als je zo’n goede debuut-single weet te maken, zorg je vanzelf voor hoogespannen verwachtingen.

Voor wie is The Yukon Club?

Liefhebbers van Asgeir en Alt-J moeten The Yukon Club zeker checken. Maar ook als je van mooie koortjes, of electronische folk houdt zit je goed. Gewoon je ogen dichtdoen en wegdromen. Het kan even duren voordat de track landt, maar dan hebben ze je ook echt te pakken.

Ik wil meer weten

De heren hebben een speciale remix-EP van ‘Abscence' uitgebracht. Vooral de versie van Sigward & Oliver Sudden is te gek. Op de hoogte blijven van alle activiteiten van The Yukon Club doe je via hun Facebook-pagina.

The Yukon Club - 'Abscence'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie