3FM Talent artiesten

Douwe Bob Posthuma

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob Posthuma

Douwe Bob Posthuma is met zijn nummer 'Multicoloured Angels' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Douwe 'Bob' Posthuma is een geboren en getogen Amsterdammer. Al op zijn zesde levensjaar kreeg hij zijn eerste pianoles en toen hij veertien was voegde hij hier gitaar en zang aan toe. Het maken van muziek leerde Douwe van zijn vader, Simon Posthuma, die deel uitmaakte van de kunstenaarsgroep 'The Fool' en ontwerpen maakte voor onder andere The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres, waardoor Douwe al snel in aanraking kwam met het muziekwereldje.

Klassiek

In eerste instantie speelde Douwe vooral klassieke muziek, maar al snel maakte hij de overstap naar jazz. Daarna begon hij zich volledig op een carrière als singer-songwriter te richten en begon hij aan zijn eerste album. Daarin hoopt hij vooral zijn eigen, country-achtige stijl en manier van schrijven naar voren te kunnen brengen. Hij wil vooral zijn eigen muziek kunnen maken en kan zich geen leven voorstellen zonder het schrijven van zijn eigen teksten.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Een zo groot mogelijk publiek bereiken, dat was het doel dat Douwe Bob na probeert te streven. Daarom gaf hij zich in 2012 op om mee te doen aan het VARA/BNN-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin hij gelijk in de eerste ronde indruk maakte. Die lijn wist hij door te trekken, want uiteindelijk werd hij door presentator Giel en zijn muzikale vrienden tot winnaar van het programma gekroond.

3FM Serious Talent met ''Multicoloured Angels'

Direct na het winnen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland werd de eerste single van Douwe Bob uitgebracht, ''Multicoloured Angels'. Hij schreef het nummer in opdracht van het programma voor zijn vader, die zijn muzikale steun en toeverlaat is. Voor de studioversie van de track werd de hulp ingeschakeld van de muzikanten uit de band van Tim Knol, die ook een grote rol speelden in de tv-show van Giel. Met het nummer ''Multicoloured Angels' werd Douwe Bob Posthuma uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Ster advertentie
Ster advertentie