3FM Talent

Pip Blom is 3FM Talent van de maand oktober

  1. Nieuwschevron right
  2. Pip Blom is 3FM Talent van de maand oktober

Ze komt uit Amsterdam, is 22 jaar oud, doet binnenkort een Engelse tour en stond afgelopen jaar op Eurosonic/Noorderslag. Dat zijn erg goede redenen om ze deze maand 3FM Talent te maken. Pip Blom maakt indierockliedjes met een rauw randje.

Ook stond Pip Blom in het voorprogramma van bijvoorbeeld Franz Ferdinand en The Breeders, grote namen in het circuit. Haar grote droom is spelen Glastonbury Festival. Dat moet wel een keer lukken, zeggen wij. Bij Sanders vriendenteam speelden ze de song 'Pussycat'. Check 'm hier!

Hoe klinkt dat dan?

Indierockliedjes, maar dan net iets rauwer dus. Gitaren met daarover de fijne, bezwerende stem van Pip. De Engelse BBC Radio heeft het opgepikt en die zijn groot fan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Studeren leek geen goed idee

Nadat ze haar VWO-diploma haalde in Amsterdam, wilde Pip eigenlijk naar de Academie voor Popcultuur. ‘Daar werd ik niet aangenomen en ik wist niet wat ik anders wilde doen, dus moest ik nog een tussenjaar nemen. Toen ben ik me gaan focussen op bandliedjes schrijven, en zo ben ik hierin gerold.’ Of haar ouders haar nooit hebben gepusht om voor de zekerheid toch maar een studie gaan doen? ‘Ha, zeker niet! Mijn vader zei zelfs: “Ik denk dat het een slecht idee is als je gaat studeren.”

Glastonbury

Al op haar zestiende startte Pip een blog met de titel The Road To Glastonbury, waarvoor ze mensen uit de industrie interviewde. Ze bevroeg Willem van Canshaker Pi over het schrijven van liedjes, Simon Akkermans over studio-opnames maken, manager Matthijs van Duijvenbode en nog veel meer gesprekken.

Meer muziek

Zeer binnenkort zul je nieuwe muziek van Pip Blom kunnen horen. Aankomende vrijdag komt namelijk haar nieuwe EP Paycheck uit. Daaropvolgend vertrekken ze meteen weer richting Engeland om te touren en de rest van het album op te nemen. Hopelijk komen ze wel weer terug.

Ster advertentie
Ster advertentie