3FM Talent

Van Common is 3FM Talent voor de maand mei

  1. Nieuwschevron right
  2. Van Common is 3FM Talent voor de maand mei

Sebastiaan van Ravenhorst is een 23-jarige Amsterdammer die zich terugtrok in een strandhutje in Zeeland en daar zijn EP Time is a Dream schreef. Hij deed mee met de Popronde en speelde afgelopen jaar op Eurosonic Noorderslag. De multi-instrumentalist heeft een Do It Yourself-motto, vandaar ook zijn Zeeuwse kluizenaarschap. Naast het feit dat zijn track 'Ghost' vanaf deze week op de 3FM playlist staat, is hij deze maand ook 3FM Talent!

GHOST

3voor12 schreef al eerder over 'Ghost', een track die doet denken aan The Cure. Zoals Van Ravenhorst zelf zegt: "Deze song heb ik geschreven toen ik heel verliefd was - dat level verliefdheid dat het je hele headspace in beslag neemt. Ik vond het leuk om het in de song vanuit een duister perspectief te bekijken – de vrouw in kwestie achtervolgde me als een geest. Op een bepaalde manier geeft het rust om helemaal op te gaan in dat gevoel, maar het maakte me eigenlijk ook blind voor andere dingen om me heen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

POPRONDE

Zoals zoveel Nederlandse bands (Kensington, De Staat, RONDÉ) deed Van Common podiumervaring op tijdens het rondreizende festival: de Popronde. De eerste show in een schoenenzaak in Popronde-thuisstad Nijmegen was pas het tweede optreden in die bezetting. Het voelde meteen goed en hebben niet stilgezeten. De EP Time is a Dream is inmiddels uitgekomen en Sebastiaan gaf zelf aan met nieuw materiaal bezig te zijn.

Meer Van Common?

Naast zijn track die je nu op 3FM hoort, heeft Van Common dus zijn EP uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie