3FM Talent

3FM Talent The Vices: "Wie goed doet, goed ontmoet is onzin"

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent The Vices: "Wie goed doet, goed ontmoet is onzin"

Wat begon als een vliegende start in 2019 met een goed gevulde Popronde, een eerste show op Eurosonic in Groningen én supportshows voor Yungblud, komt nu tot een kleine stilstand door de coronacrisis. Toch ziet frontman en zanger Floris het niet negatief in voor zijn band The Vices.

Deze week is de Groningse band uitgeroepen tot 3FM Talent met hun track 'Boy'. Floris: "Het nummer klinkt heel vrolijk maar in de tekst zit een melancholische boodschap. In de track vertelt een opa aan zijn kleinkind dat het toch geen zin heeft om goed te doen. Wie goed doet, goed ontmoet is onzin." Dit is overigens niét het levensmotto van de band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het idee voor dit nummer kwam toen we op tour waren in Engeland. Daar kwamen we in een achterbuurt. Een man liep langs met z'n dochter. Hij was zichtbaar dronken en liep kotsend over straat. Het was heel schrijnend om te zien. Het meisje heeft nu al een achterstand, terwijl ze er zelf niets aan kan doen."

Naamswijziging

The Vices heb je eerder langs kunnen zien komen, maar wel onder een andere naam. "Ik wilde vanaf het begin goed laten zien wie we zijn en waar we voor staan. We hebben de band omgegooid en in twee maanden een nieuw repertoire geschreven."

Check hieronder The Vices met 'Life Grows' (opgenomen voor de coronacrisis).

Yungblud

Floris: "Toen kwamen de mensen van Eurosonic. Zij vonden het tof wat we deden en wilden onze eerste show bij hun op het podium. Vervolgens komt ook nog Yungblud met de vraag of we zijn support willen doen tijdens de Nederlandse tour. Tijdens de Popronde hebben we al die nieuwe nummers goed in de vingers kunnen krijgen. Da's natuurlijk een topstart!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thuisisolatie

De komende maanden staat het voor de band zéker niet stil. De liveshows zijn dan misschien afgelast, maar het schrijfproces draait op volle toeren. Floris: "Ik moet dus heel eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk niet zo erg vind om de hele tijd binnen te zitten. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit gaande is wereldwijd en hoop dat het snel voorbij is. Wij zijn ondertussen binnen de laatste hand aan het leggen op ons album."

Dat debuutalbum moet volgend jaar uitkomen. Eerst komt er in september nog een EP tussendoor. "Het feit dat we nu 3FM Talent zijn is echt heel erg vet. Ik weet nog dat ik het bij andere bands voorbij zag komen. Dat maakte het altijd nóg vetter. Je wordt gewoon serieus genomen, dat is best wel een ding."

Ster advertentie
Ster advertentie