3FM Serious Request

Samenwerking Stop Aids Now! en Rode Kruis en 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Samenwerking Stop Aids Now! en Rode Kruis en 3FM
STOP AIDS NOW! en 3FM & het Rode Kruis maken zich samen sterk voor weeskinderen door aids. De hele maand december wordt door beide partijen actie gevoerd met hetzelfde doel: de stille slachtoffers van AIDS een toekomst geven.Wereldwijd zijn er 15 miljoen weeskinderen door AIDS. Kinderen van wie de ouders aan AIDS zijn gestorven. Kinderen die nu het nu zonder ouders bijzonder zwaar hebben in een omgeving die wordt geteisterd door armoede en honger. Deze kinderen zijn erg belangrijk voor de toekomst van hun land en voor de wereldeconomie.

Waarom samenwerking?

De impact van deze ramp is zo groot dat de organisatie STOP AIDS NOW! samen met 3FM en het Rode Kruis de maand december aangrijpen om geld in te zamelen, zodat zoveel mogelijk van deze weeskinderen worden opgevangen en een toekomst krijgen.

Opvang weeskinderen groot probleem - bied ze een toekomst

De meeste weeskinderen door aids leven in Afrika ten zuiden van de Sahara. Traditioneel vangen naaste familieleden zoals ooms, tantes, grootouders, broers en zussen deze kinderen op. Door de omvang van het probleem, staat deze vorm van opvang onder druk. Pleeggezinnen zijn vaak niet in staat om deze kinderen te geven wat ze nodig hebben en steeds meer kinderen komen werkelijk alleen te staan. Deze kinderen en degene die ze opvangen hebben onze steun nodig in de vorm van voedsel, zorg, onderdak en scholing. Voor het lot van deze kinderen vragen 3FM, het Rode Kruis en STOP AIDS NOW! aandacht in de maand december. Opdat deze kinderen weer kans op een toekomst krijgen.

Wat doet STOP AIDS NOW?

1. Verkoop van ArtBags
Op zaterdag 27 november gaan tientallen BN-ers de catwalk op en verkopen ArtBags in de Bijenkorf van Amsterdam. De tassen zijn de hele maand december te koop. De opbrengst gaat naar projecten voor aidswezen van STOP AIDS NOW! Voor verkooppunten zie www.stopaidsnow.nl/artbag

2. Kinderen vormen een lint
Op het dak van NEMO Op 1 december tonen 600 kinderen op het dak van NEMO hun solidariteit met aidswezen. Onder aanvoering van STOP AIDS NOW! ambassadeur Angela Groothuizen en H.K.H. Prinses Mabel van Oranje-Nassau vormen de kinderen een immens groot levend rood lint, het internationale symbool van de aidsbestrijding.

3. SMS-actie: sms toekomst
STOP AIDS NOW! voert campagne voor aidswezen onder het motto ‘Je kunt ze hun ouders niet teruggeven, maar hun toekomst wel’. Met de start van de aidswezen-campagne opent STOP AIDS NOW! een sms-actie waarmee mensen aidswezen kunnen steunen. Iedereen kan 1,50 euro doneren door ‘toekomst’ te sms-en naar nummer 3333.

Wat doen 3FM en het Rode Kruis?

Al voor de zevende maal achtereen organiseren 3FM en het Rode Kruis 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar in Eindhoven en dit zijn de belangrijkste activiteiten:

1. Kom Zelf In Actie-dag op 6 december

Vanaf 6 december vraagt 3FM samen met het Nederlandse Rode Kruis door middel van een campagne aandacht voor weeskinderen door aids met als oproep naar het publiek: ‘Aids nam hun ouders weg, geef ze hun toekomst terug’. Drie 3FM DJ’s bezoeken op 14 december tijdens de ‘Kom zelf in actie’-dag scholen in het land die zich speciaal voor 3FM Serious Request inzetten. Acties voor 3FM Serious Request kunnen worden aangemeld via www.3fm.nl/komzelfinactie.

2. Geld inzamelen vanuit Het Glazen Huis in Eindhoven

3FM DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg sluiten zich van 18 tot 24 december zes dagen lang op in het Glazen Huis in Eindhoven. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Iedereen kan tegen betaling een plaat aanvragen of op een andere manier in actie komen met maar één doel: samen met 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stille slachtoffers van aids in Afrika: kinderen. Met het verlies van hun ouders, verliezen zij hun toekomst en daar willen het Rode Kruis en 3FM met 3FM Serious Request iets aan doen.

Ster advertentie
Ster advertentie