3FM Serious Request

De strijd tegen malaria, it's on!

  1. Nieuwschevron right
  2. De strijd tegen malaria, it's on!
Op 25 april is het Wereld Malaria Dag. Vanaf dat moment begint de distributie van bijna 700.000 malarianetten door het Rode Kruis. Het geld van Serious Request 2009 wordt goed besteed. Niet vaak genoeg kunnen we het benadrukken: met de dik 7,1 miljoen euro die met 3FM Serious Request 2009 bij het Rode Kruis terecht is gekomen helpen jullie duizenden mensen. Op 25 april is het Wereld Malaria Dag en begint het Rode Kruis met de distributie van de malarianetten.

1,1 miljoen mensen beschermd

Met een deel van de opbrengst van Serious Request heeft het Rode Kruis bijna 700.000 muskietennetten gekocht. De organisatie verspreidt de netten de komende maanden vooral onder de groep die het meest kwetsbaar is voor besmetting: moeders en de jong kinderen in Malawi, Sierra Leone en Burkina Faso. Hiermee worden ongeveer 1,1 miljoen mensen beschermd tegen malaria.

Hang Up, Check Up

Daarnaast traint het Rode Kruis een grote groep vrijwilligers die ervoor zorgen dat de netten goed worden gebruikt. Dit zijn mensen uit de lokale gemeenschap zodat de communicatie lekker soepel verloopt. Zij checken of de netten goed zijn opgehangen en na een aantal weken checken ze of de netten nog steeds goed gebruikt worden. Hang up, check up.

Het werkt!

Dat deze methode werkt, blijkt uit onderzoek in Burkina Faso, waar in het district Diébougou in 2009 netten zijn verspreid, ondersteund door huisbezoeken van vrijwilligers van het Rode Kruis. Door de inzet van deze vrijwilligers steeg het gebruik van de netten van 15% naar 85%. Op deze manier zullen ook in 2010 inwoners in heel Burkina Faso netten ontvangen en worden voorgelicht.

Just the beginning

Maar deze 700.000 netten zijn slechts het begin. Met de opbrengs van Serious Request gaat het Rode Kruis nog veel meer mensen helpen. Zo worden er in 2010 en 2011 ongeveer 28,4 miljoen netten verspreid, 45 miljoen mensen beschermd tegen malaria en worden ruim elfduizend vrijwilligers getraind!

Die ruim 7,1 miljoen euro van jullie komt helemaal goed terecht en we helpen er duizenden mensen mee!
Ster advertentie
Ster advertentie