3FM Serious Request

Je nieuwe favoriete kersthit is helemaal 3FM SR15-proof

  1. Nieuwschevron right
  2. Je nieuwe favoriete kersthit is helemaal 3FM SR15-proof

NOS op 3-nieuwslezer Biem Buijs en ANWB-filelezer Heleen de Geest zijn deze week de studio ingedoken voor een kerstliedje!

Tijdens de 3FM Serious Request benefietwedstrijd kon de commentator maar één conclusie trekken: Waar Frank is, is chaos. Maar da's natuurlijk niet de hele waarheid. Waar Frank is, is vooral heel veel liefde. En in december ook geïmproviseerde kerstliedjes!

Een kersthit bouwen doe je zo

NOS op 3-nieuwslezer Biem (voor de gelegenheid omgedoopt tot Boom) Buijs en ANWB-filelezer Heleen de Geest werden op maandag 14 december spontaan betrokken bij een plannetje van Frank: een 3FM Serious Request kerstduet! Die avond sloeg Frank aan het schrijven, regelde hij een muziekje en op woensdag stonden de twee al in de studio voor de opnames.

Het is een Nederlandstalige versie van Chris Reas 'Driving Home For Christmas' geworden, en het mooiste: je kunt de plaat aanvragen tijdens 3FM Serious Request! De gehele opbrengst van het nummer gaat ook naar 3FM Serious Request.

Like a pro

Biem heeft al wat muzikale ervaring op zak (hij zat op zijn vijftiende in een Nederlandstalige hardcore-metal band, ja ja), maar Heleen wist niet meteen zeker of ze het zingen wel zag zitten. Een echte kerstsingle opnemen is dan ook wel even andere koek dan hardcore-metal of zingen onder de douche...

"Heleen en ik keken elkaar vanochtend nog wel even aan van 'Hoe zijn we hier terecht gekomen?' Maar ik vind het heel mooi dat het voor 3FM Serious Request is!"
- Biem Buijs

Lekker filerijden

Genoeg gelezen, tijd voor muziek! Hier is 'ie dan, dé kerstklassieker van 2015: 'Ik Rij Naar Huis Voor Kerstmis', van Biem Buijs en Heleen de Geest.

Biem Buijs & Heleen de Geest - 'Ik Rij Naar Huis Voor Kerstmis'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het sfeertje zit er in elk geval goed in! Vaker horen? Vraag een plaat aan en doneer aan 3FM Serious Request.

Ster advertentie
Ster advertentie